בויאקוס
מאפה ספרדי שהוא הכלאה בין לחמניות גבינה לבין עוגיות שמכינים בקלי קלות. עם ביצים חומות, סלט קצוץ וכוסית עראק תקבלו ארוחת בוקר ירושלמית מושלמת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-40 בואיקוס:
- 300 גרם קמח
- 200 גרם חמאה
- 125 גרם קוטג'
- 100 גרם קשקבל
- 50 גרם פרמזן
- כפית מלח
- ביצה
- 1/2 1 כפית שומשום שחור ולבן
אופן ההכנה
- 1. לשים את כל החומרים ביחד. מרדדים.
- 2. קורצים מהבצק עיגולים עם כוס.
- 3. מפזרים מעל כל עיגול ביצה ושומשום שחור ולבן ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד הזהבה ומגישים חם.