- 1. מכניסים את הגמבה והצ'ילי לתנור בחום של 200 מעלות, ומסובבים מדי פעם. מוציאים כעבור 20 דקות, כשהקליפה מתחילה להתפוצץ. מצננים ומסירים את הקליפה בעזרת סכין.
-
- 2. שמים במיקסר קמח, שמרים, סוכר, מלח, שמן ומים, ולשים במהירות בינונית כרבע שעה. ניתן להוסיף לבצק תימין, פטרוזיליה או כל תבלין אחר. מכסים בעזרת מגבת מטבח ומתפיחים כשעה (עד שמכפיל את נפחו).
-
- 3. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים בגודלם ומותחים כל אחד לצורת אליפסה בעזרת שתי ידיים או מערוך. מכסים במגבת, ומחממים תנור לחום של 270 מעלות. החום הגבוה בזמן ההכנסה לתנור, ייתן לפוקאצ'ה את הקראסט.
-
- 4. מחלקים את הגמבות והצ'ילי בין הפוקאצ'ות, ובוזקים שמן זית מעל בנדיבות. מפזרים מלח גס ומעט קצח ומכניסים לתנור. כעבור 5 דקות מנמיכים את החום ל-180 מעלות, ואופים כרבע שעה. מוציאים כשהפוקאצ'ות מקבלות צבע זהוב.