וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גריסיני חריף

בין אם ללפיקניק, לארוחה משפחתית או כנשנוש, יוגב ירוס ממסעדת ליטל איטלי אופה מקלות לחם פריכים עם טוויסט חריף. אם לא מחסלים מיד אחרי האפייה מומלץ לשמור בקופסה אטומה היטב לשמירה על פריכות.

מתכון מאת: יוגב ירוס, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-50 גריסיני
  • 350 גרם קמח
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שאטה יבש גרוס
  • 5 גרם שמרים (כפית גדושה)
  • 170-180 מיל מים פושרים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • תרסיס שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. שמים החומרים היבשים במעבד מזון (ניתן לערבב ידנית) ומערבלים.
  • 2. מוסיפים בהדרגה את המים ולאחר מכן את השמן.
  • 3. כשהבצק מתאחד מעבירים למשטח מקומח ולשים כ- 3 דקות. מניחים בקערה מקומחת ומכסים בניילון או מגבת, מתפיחים במקום חמים למשך כשעה.
  • 4. מחלקים ל- 3 כדורים ומגלגלים כל כדור לנחש ארוך. מחלקים ליחידות באורך כ- 8 ס"מ. מסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט משומן קלות בתרסיס שמן זית.
  • 5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 15 דקות (עד להזהבה יפה).
  • 6. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לטמפרטורת חדר. מעבירים לקופסא אטומה הרמטית, מרופדת בנייר סופג, ניתן לאחסן בהקפאה.
  • מטבעות טחינה

  • מיני קישים עם סלמון מעושן

  • כעכים מסורתיים של מיקי שמו

  • לחם תירס ופטריות

  • חלת שושנים מסורתית

  • פוקצ'ה ענבים ותאנים

  • לחמניות חלה בסגנון סיציליאני

  • לחם שטוח בסגנון גאורגי

  • בייגל שומשום ממולא גבינות ופלפלים

  • לחמניות פסטו וגבינות

  • לחם זיתים ועגבניות מיובשות

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • לחם מדופדף ממולא בשר וטחינה

  • גוז'אר (Gougères)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully