מתכונים חמים

מטבעות טחינה

אורלי פלאי מארחת את מיקי שמו והספר שלו "אוצר העוגיות", והשניים אופים מטבעות של עוגיות טחינה מופלאות, בריאות וטעימות, העטופות באבקת סוכר.

מתכון מאת: אורלי פלאי -ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(צילום וידיאו: בבושקה הפקות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל- 50 עוגיות:
  • לבצק:
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 320 גרם (1/2 1 כוסות+ כף) טחינה גולמית איכותית
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח מנופה
  • 1 שקית (10 גרם ) אבקת אפייה
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: שמים חמאה, סוכר ומלח ומערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית כ-2 דקות עד לתערובת אחידה. עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית.
  • 2. מוסיפים טחינה ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק יציב. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • 3. יוצרים גלילים ומקפיאים: חוצים את הבצק ויוצרים בכל חלק גליל בקוטר 4 ס"מ. מקפיאים לשעה.
  • 4. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה.
  • 5. פורסים ואופים: פורסים את הגלילים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבניות במרווחים של 1 ס"מ. אופים כ- 15 דקות עד להזהבה קלה. מצננים לגמרי ומפזרים מעל אבקת סוכר.
  • 6. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר עד 10 ימים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully