וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מטבעות טחינה

אורלי פלאי מארחת את מיקי שמו והספר שלו "אוצר העוגיות", והשניים אופים מטבעות של עוגיות טחינה מופלאות, בריאות וטעימות, העטופות באבקת סוכר.

מתכון מאת: אורלי פלאי -ברונשטיין, מערכת וואלה

צילום וידיאו: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל- 50 עוגיות:
  • לבצק:
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 320 גרם (1/2 1 כוסות+ כף) טחינה גולמית איכותית
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח מנופה
  • 1 שקית (10 גרם ) אבקת אפייה
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: שמים חמאה, סוכר ומלח ומערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית כ-2 דקות עד לתערובת אחידה. עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית.
  • 2. מוסיפים טחינה ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק יציב. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • 3. יוצרים גלילים ומקפיאים: חוצים את הבצק ויוצרים בכל חלק גליל בקוטר 4 ס"מ. מקפיאים לשעה.
  • 4. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה.
  • 5. פורסים ואופים: פורסים את הגלילים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבניות במרווחים של 1 ס"מ. אופים כ- 15 דקות עד להזהבה קלה. מצננים לגמרי ומפזרים מעל אבקת סוכר.
  • 6. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר עד 10 ימים.
  • עוגיות טחינה עם שקדים וסילאן

  • עוגיות טחינה מקמח כוסמין

  • עוגיות מזל

  • הצ'ורוס של רות סירקיס

  • כדורי תמרים

  • חטיפוני באונטי טבעוניים

  • ארטיק מלבי

  • בראוניז בטטות

  • עוגיות שקדים

  • מקרוטה במילוי פרג

  • עוגיות שוקולד ושיבולת שועל

  • חטיף חמאת בוטנים ושוקולד

  • עוגיות ביסקוטי איטלקיות

  • עוגיות קרם לוטוס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully