- 1.הכנת הבצק: במעבד מזון מעבדים יחד קמח, חמאה, סוכר ואבקת אפייה עד לקבלת תערובת פירורית.
- 2. מוסיפים לאט את השמן, מיץ התפוזים ותמצית הווניל וממשיכים ללוש בערך5 דקות עד שמתקבלת עיסה אחידה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לנוח במקרר לשעה.
- 3.בזמן הזה מכינים את מילוי הפרג: בסיר מרתיחים את החלב, יחד עם הסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הפרג וממשיכים לערבב.
- 4. מוסיפים את החמאה והדבש, ומערבבים היטב עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הסולת והציפורן וממשיכים לערבב היטב. מכבים את האש ומקררים.
- 5. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה עד לעובי של 2 מ"מ (חשוב להקפיד שהבצק יהיה דק ככל הניתן) וחותכים את היריעה ל-2 מלבנים ברוחב של 12 ס"מ.
- 6. שמים על כל רצועת בצק שכבה נדיבה של מילוי פרג, מלבד פס ברוחב חצי ס"מ בשוליים של צד אחד ומגלגלים (חשוב שהגלילי לא יהיה רחב מידי על מנת שייאפה גם מבפנים).
- 7. מקפיאים את הגלילים במקפיא כחצי שעה עד שהם מתייצבים ובינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- 8. מוציאים את הגלילים מהמקפיא וחותכים אותם באלכסון ברוחב של 2-3 ס"מ, מסדרים על מגש האפייה ואופים עד להזהבה (בערך בין 10 דקות לרבע שעה).
- 9. מקררים לטמפרטורת החדר ומפזרים אבקת סוכר מעל.