וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקרוטה במילוי פרג

השף עומר עילואן ממסעדת גארדן בחיפה מכין לפורים עוגיות מקרוטה. בצק פריך ודקיק ומילוי עשיר של פרג וסולת מתובל בציפורן

מתכון מאת: עומר עילואן, מערכת וואלה

מקרוטה של עומר של עומר עילואן. ג'יני
מקרוטה של עומר של עומר עילואן

מצרכים למתכון

  • כמות: ל-30יחידות
  • לבצק:
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 5 גרם (כפית גדושה) אבקת אפייה
  • 1/2 כוס שמן צמחי
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • למילוי:
  • 1/2 ליטר חלב
  • 3/4 כוס סוכר
  • 500 גרם פרג
  • 3 כפות דבש
  • 75 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס סולת
  • 1/4 כפית ציפורן טחונה
  • להגשה:
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

  • 1.הכנת הבצק: במעבד מזון מעבדים יחד קמח, חמאה, סוכר ואבקת אפייה עד לקבלת תערובת פירורית.
  • 2. מוסיפים לאט את השמן, מיץ התפוזים ותמצית הווניל וממשיכים ללוש בערך5 דקות עד שמתקבלת עיסה אחידה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לנוח במקרר לשעה.
  • 3.בזמן הזה מכינים את מילוי הפרג: בסיר מרתיחים את החלב, יחד עם הסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הפרג וממשיכים לערבב.
  • 4. מוסיפים את החמאה והדבש, ומערבבים היטב עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הסולת והציפורן וממשיכים לערבב היטב. מכבים את האש ומקררים.
  • 5. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה עד לעובי של 2 מ"מ (חשוב להקפיד שהבצק יהיה דק ככל הניתן) וחותכים את היריעה ל-2 מלבנים ברוחב של 12 ס"מ.
  • 6. שמים על כל רצועת בצק שכבה נדיבה של מילוי פרג, מלבד פס ברוחב חצי ס"מ בשוליים של צד אחד ומגלגלים (חשוב שהגלילי לא יהיה רחב מידי על מנת שייאפה גם מבפנים).
  • 7. מקפיאים את הגלילים במקפיא כחצי שעה עד שהם מתייצבים ובינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 8. מוציאים את הגלילים מהמקפיא וחותכים אותם באלכסון ברוחב של 2-3 ס"מ, מסדרים על מגש האפייה ואופים עד להזהבה (בערך בין 10 דקות לרבע שעה).
  • 9. מקררים לטמפרטורת החדר ומפזרים אבקת סוכר מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully