קרפים במילוי פרג וגבינה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקרפים:
- 3 ביצים
- 30 גר' חמאה מומסת
- 2 כוסות חלב
- 2 כפות שמנת מתוקה
- ¾ 1 כוסות קמח
- 2 כפות סוכר
- 1 כף סוכר וניל
- קורט מלח
- מעט מאד חמאה לטיגון
- לפרג:
- 100 גר' פרג טחון טרי
- 90 מ"ל חלב
- ½ כוס סוכר
- 2 כפות סילאן (או דבש)
- 50 גר' חמאה
- ½ כפית תמצית וניל איכותית
- קורט קינמון
- כף שקדים טחונים
- 150 גר' גבינת "טוב טעם"
- 100 גר' גבינת שמנת
- 3 כפות סוכר
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- להגשה:
- דובדבנים משומרים
אופן ההכנה
- 1. מכינים את תערובת הפרג: מרתיחים חלב עם סוכר, סילאן וחמאה. כשרותח מסירים מאש, מוסיפים את הפרג ובוחשים. מתבלים בווניל וקינמון ומוסיפים שקדים טחונים.
- 2. מערבבים את הגבינות עם סוכר וקליפת לימון בעזרת מיקסר ידני.
- 3. מורחים במרכז כל קרפ (על הצד הלא מטוגן) שכבה דקה של פרג ועליה שכבת גבינה. מקפלים ומניחים בכלי חסין חום.
- 4. לפני ההגשה, מפזרים מעט חמאה ואופים בתנור שחומם ל180 מעלות כרבע שעה.
- 5. מגישים עם דובדבנים משומרים.