פאי פרג מסורתי
מתכון של הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 240 גר' חמאה
- 4 כפות אבקת סוכר
- 4 כפות מים
- קורט מלח
- כמה טיפות מיץ לימון
- 3 כוסות קמח
- למלית פרג:
- 300 גר' סוכר
- 360 מל' חלב
- 300 גר' פרג
- 2 חלמונים
- קליפת לימון מגוררת
- 75 גר' צימוקים
- 5 כפות פירורי ביסקוויטים
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק: מערבבים את החומרים במעבד מזון, עד שמתקבל כדור בצק. מצננים כמה שעות במקרר.
- 2. מרדדים את הבצק בתבנית, מכניסים למקפיא ל-10 דקות, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-15 דקות .
- 3. מכינים את מלית הפרג: מעבירים את חומרי המלית לסיר ומבשלים עד לרתיחה. מקררים.
- 4. משטחים את מלית הפרג על הבצק ומסדרים מעל רצועות בצק שתי וערב. מורחים ביצה ואופים בחום 180 כ-35 דקות.