וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי פרג

לכבוד פורים מתכון עם גרגרים שחורים

מתכון מאת: mouse.co.il

פרג. מערכת וואלה!
פרג

מצרכים למתכון

  • לבצק הפריך לקלתית:
  • 2/3 כוס קמח
  • 60 גר' חמאה
  • 1/5 כוס (35 גר') סוכר
  • חלמון
  • חומרים למילוי:
  • 1/3 כוס חלב
  • מקל וניל
  • כוס סוכר
  • כף קורנפלור
  • ביצה
  • 30 גר' פרג
  • כף דבש

אופן ההכנה

  • הכנת הבצק:
  • 1. מעבדים את החמאה והסוכר במעבד מזון. מוסיפים את הקמח והחלמון וממשיכים לעבד עד קבלת בצק חלק.
  • 2. מניחים את הבצק במקרר למשך שעה.
  • 3. מהדקים שכבת בצק בתבנית 24 או באישיות - קוטר 10.
  • 4. אופים בחום 180 מעלות למשך 10 דקות (אפייה חלקית).
  • הכנת המילוי:
  • 1. מרתיחים בקערה תערובת - 2/3 מכמות החלב, 2/3 מכמות הסוכר + מקל הוניל. בקערה נפרדת, מכינים בלילה של הקורנפלור + שארית החלב.
  • 2. מוסיפים באיטיות את החלב והסוכר לבלילה, מערבבים קלות ומחזירים את המסה לקערה הראשונה. מחממים על אש קטנה ומערבבים עד קבלת מרקם סמיך. לאחר קירור המסה - מוסיפים את הביצה + הפרג + הדבש ומערבבים.
  • 3. יוצקים אל תוך תחתית/תחתיות הבצק האפויות למחצה.
  • 4. משאריות הבצק יוצרים כיסוי שתי וערב, מורחים מעט ביצה על גבי הכיסוי העליון. אופים בחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully