פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טארט פרג, לוטוס ופקאן

      טארט עשיר וחגיגי של עוגיות לוטוס, פקאן ופרג טרי שיגרום לכם לאבד את הראש

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פאי פקאן (נמרוד סונדרס)
      פאי פקאן (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לתבנית טפלון עגולה/רינג בקוטר 20:
      • לבצק:
      • 280 גרם קמח
      • 30 גרם אבקת סוכר
      • 1/2 כפית שטוחה מלח
      • 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
      • 40 מ"ל מים קרים
      • 1 כפית חומץ טבעי
      • למלית הפרג:
      • מי שמחפש דרך קלה זה בסדר, אפשר להשתמש גם במלית פרג מוכנה.
      • 90 מ"ל חלב 3%
      • 50 גרם חמאה
      • 50 גרם סוכר
      • 1 כף דבש
      • 100 גרם פרג טחון טרי
      • 50 גרם פתי בר לבן טחון דק

      אופן ההכנה

      • 1. מעבדים את חומרי הבצק במעבד מזון כדקה עד לקבלת מרקם אחיד. משטחים על ניילון נצמד, עוטפים היטב ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
      • 2. בסיר מחממים חלב, חמאה, סוכר ודבש ולהביא לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הפרג עד להטמעה.
      • 3. מסירים מהאש ומוסיפים את פירורי העוגיות. מצננים.
      • 4. מרדדים את הבצק לעובי 7 מ?מ ומניחים עליו את התבנית עם השוליים כלפי מטה. מסמנים עוד 5 ס?מ בהיקף על מנת שהיריעה תספיק גם לדפנות התבנית.
      • 5. בעזרת סכין חדה חותכים את העיגול שסימנו על הבצק. מקפלים את ארבעת כנפי של העיגול עד ליצירת ריבוע.
      • 6. מכניסים לתבנית ומהדקים היטב לשוליה התחתונים. מיישרים בשוליים העליונים את שארית הבצק בעזרת סכין.
      • 7. מחוררים את תחתית הבצק במזלג. אופים עם משקולת (ניילון נצמד שהונחו בתוכו קטניות בדגש על הצמדתם לשולי התבנית עד למעלה) בחום של 165 מעלות, 10 דקות. לאחר מכן מסירים את המשקולת ולאפות עוד 10 דקות עד לקבלת גוון זהוב וקלתית יציבה וסגורה. מצננים כחצי שעה.
      • 8. מפזרים על הקלתית 100 גר? פירורי עוגיות לוטוס טחונים דק.
      • 9. בעזרת פלטה מדורגת או מזלג גדול מורחים בעדינות את מלית הפרג. למי שברשותו שק זילוף, המלאכה תהא קלה יותר. יש לזלף מן המרכז החוצה בצורת שבלול. מסדרים מעל את אגוזי הפקאן מהחוץ פנימה.
      • 10. אופים בחום של 170 מעלות במשך 25-30 דקות עד לקבלת שוליים אפויים היטב.
      • 11. מוציאים מהתנור ולצנן בטמפ? החדר כשעה. להכניס למקרר לשעה נוספת לפחות, ורק אז לשלוף מזלגות ולהתכונן לעד דלא ידעתי כמה פרג יכול להיות טעים!

      עוד מתכוני עוגות ועוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -