- 1. מעבדים את חומרי הבצק במעבד מזון כדקה עד לקבלת מרקם אחיד. משטחים על ניילון נצמד, עוטפים היטב ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
-
- 2. בסיר מחממים חלב, חמאה, סוכר ודבש ולהביא לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הפרג עד להטמעה.
-
- 3. מסירים מהאש ומוסיפים את פירורי העוגיות. מצננים.
-
- 4. מרדדים את הבצק לעובי 7 מ?מ ומניחים עליו את התבנית עם השוליים כלפי מטה. מסמנים עוד 5 ס?מ בהיקף על מנת שהיריעה תספיק גם לדפנות התבנית.
-
- 5. בעזרת סכין חדה חותכים את העיגול שסימנו על הבצק. מקפלים את ארבעת כנפי של העיגול עד ליצירת ריבוע.
-
- 6. מכניסים לתבנית ומהדקים היטב לשוליה התחתונים. מיישרים בשוליים העליונים את שארית הבצק בעזרת סכין.
-
- 7. מחוררים את תחתית הבצק במזלג. אופים עם משקולת (ניילון נצמד שהונחו בתוכו קטניות בדגש על הצמדתם לשולי התבנית עד למעלה) בחום של 165 מעלות, 10 דקות. לאחר מכן מסירים את המשקולת ולאפות עוד 10 דקות עד לקבלת גוון זהוב וקלתית יציבה וסגורה. מצננים כחצי שעה.
-
- 8. מפזרים על הקלתית 100 גר? פירורי עוגיות לוטוס טחונים דק.
-
- 9. בעזרת פלטה מדורגת או מזלג גדול מורחים בעדינות את מלית הפרג. למי שברשותו שק זילוף, המלאכה תהא קלה יותר. יש לזלף מן המרכז החוצה בצורת שבלול. מסדרים מעל את אגוזי הפקאן מהחוץ פנימה.
-
- 10. אופים בחום של 170 מעלות במשך 25-30 דקות עד לקבלת שוליים אפויים היטב.
-
- 11. מוציאים מהתנור ולצנן בטמפ? החדר כשעה. להכניס למקרר לשעה נוספת לפחות, ורק אז לשלוף מזלגות ולהתכונן לעד דלא ידעתי כמה פרג יכול להיות טעים!