וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט שמנת דבש וצנוברים

כשישבתי באחד הלילות בבית קפה פריזאי, הוגש לי לשולחן טארט השמנת הזה, על חשבון הבית. מאז, ריחו ממשיך ללוות אותי באשר אני הולכת, בעיקר כי כיום אני מכינה אותו אצלי בבית.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

טארט שמנת דבש וצנוברים. דנה מלמד, מערכת וואלה
טארט שמנת דבש וצנוברים/דנה מלמד

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 4 כפות סוכר
  • 180 גר' חמאה חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים
  • למילוי שמנת:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 250 גר' גבינת שמנת (מומלץ פילדלפיה)
  • 1 גביע שמנת חמוצה של פעם
  • כפית גרידת תפוז (לא חובה)
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • לציפוי:
  • 50 גרם צנוברים קלויים קלות (להיזהר לא לשרוף)
  • 4 כפות דבש
  • 3 כפות מיץ תפוזים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה קמח וסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כחצי שעה.
  • 2. מרדדים את הבצק ומרפדים על תבנית עגולה (קוטר 26, לא צריך לשמן) כולל השוליים. מהדקים היטב את הבצק לשולי התבנית, ומיישרים את השוליים בסכין. דוקרים את הבצק במזלג במספר מקומות.
  • 3. מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים את הבצק בנייר אפייה וממלאים בשעועית יבשה (שתשמש כמשקולת). אופים 20-30 דקות עד שהבצק זהוב.
  • 4. להכנת המילוי: מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ושומרים בקירור. בינתיים מקציפים את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, הסוכר, הווניל וגרידת התפוז עד לקבלת תערובת חלקה שלא מרגישים בה גרגרי סוכר.
  • 5. מוסיפים את הקצפת ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
  • 6. מסירים את נייר האפייה והשעועית. יוצקים את תערובת השמנת לבצק האפוי ומחליקים את פני הטארט. מצננים במקרר לפחות 6 שעות.
  • 7. מכינים את ציפוי הדבש: שמים בסיר קטן את הדבש ומיץ התפוזים ומחממים 2-3 דקות, עד שהתערובת נוזלית. מוסיפים לסיר את הצנוברים הקלויים ומערבבים. יוצקים את התערובת על העוגה ומחליקים בעזרת מרית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully