- 1. מערבבים בקערה קמח וסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כחצי שעה.
-
- 2. מרדדים את הבצק ומרפדים על תבנית עגולה (קוטר 26, לא צריך לשמן) כולל השוליים. מהדקים היטב את הבצק לשולי התבנית, ומיישרים את השוליים בסכין. דוקרים את הבצק במזלג במספר מקומות.
-
- 3. מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים את הבצק בנייר אפייה וממלאים בשעועית יבשה (שתשמש כמשקולת). אופים 20-30 דקות עד שהבצק זהוב.
-
- 4. להכנת המילוי: מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ושומרים בקירור. בינתיים מקציפים את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, הסוכר, הווניל וגרידת התפוז עד לקבלת תערובת חלקה שלא מרגישים בה גרגרי סוכר.
-
- 5. מוסיפים את הקצפת ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
-
- 6. מסירים את נייר האפייה והשעועית. יוצקים את תערובת השמנת לבצק האפוי ומחליקים את פני הטארט. מצננים במקרר לפחות 6 שעות.
-
- 7. מכינים את ציפוי הדבש: שמים בסיר קטן את הדבש ומיץ התפוזים ומחממים 2-3 דקות, עד שהתערובת נוזלית. מוסיפים לסיר את הצנוברים הקלויים ומערבבים. יוצקים את התערובת על העוגה ומחליקים בעזרת מרית.