טארט טאטין
מתכון של אילני מפורום וואלה! אוכל. "מתכון קלאסי עם תוספת קטנה. אני נוהג לקרמל את התפוחים קרמול איטי על אש קטנה על מנת למצות את טעמם בדרך הטובה ביותר".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 180 גרם קמח
- 120 גרם חמאה קרה מאוד וחתוכה לקוביות
- קורט מלח
- 3 כפות מים קרים
- מערבבים במיקסר את הקמח, המלח והחמאה עד לבצק פירורי, מוסיפים את המים ומעבדים לבצק חלק ואחיד.
- 5 תפוחים קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים
- 80 גרם סוכר בערך
- מעט חמאה
- קורט הל
אופן ההכנה
- 1. שמים במחבת את הסוכר, החמאה וההל ומעל את פיסות התפוחים ומחממים. נותנים לנוזלים לבעבע ומנמיכים את האש. מבשלים עד לקבלת קרמל זהוב כהה במקצת.
- 2. מרדדים את הבצק לגודל המחבת ומניחים עליו.
- 3. אופים ב 180 מעלות 45-50 דקות או עד להזהבת הבצק. מצננים מעט, הופכים את המחבת ומגישים.