- 1. שמים במעבד מזון המצויד בלהב פלדה, קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
-
- 2. מוסיפים את הביצה ומעבדים מספר שניות לקבלת כדור בצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
-
- 3. מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה מקומחים או על משטח עבודה מקומח לעלה עגול בקוטר 28 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. מקררים שעה.
-
- 4. מטגנים את החצילים והזוקיני, כל ירק בנפרד, עד שיזהיבו. מניחים על נייר סופג לספיגת עודף השמן, מחליפים את הנייר הסופג לפחות פעמיים. חותכים את הפלפלים הקלופים לרצועות ומיבשים על נייר סופג.
-
- 5. מחממים תנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות).
-
- 6. מסדרים בתבנית את הבצק ועליו את החצילים, הזוקיני והפלפלים ומתבלים במלח ובפלפל. פורסים את גבינת הפרומעז ומסדרים מעל הירקות. זורים מעל זיתים, עגבניות קצוצות ועשבי תיבול. מפזרים את גבינת הקשקבל.
-
- 7. שמים בקערה את השמנת המתוקה, הביצים והקמח. מתבלים במלח ובפלפל, טורפים לבלילה אחידה, יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ממתינים 30 דקות. פורסים ומגישים.