טארט סלק, פטה וטימין
הטריק באירוח הוא להרשים בלי לעבוד קשה מידי - בדיוק כמו במתכון לטארט סלק עם גבינת פטה ועלי טימין, שהשלב הכי מאתגר בו הוא לזכור להפשיר את בצק העלים לילה לפני.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1/2 חבילה בצק עלים מופשר לילה במקרר (300 גרם, עדיף על בסיס חמאה)
- סלט סלק מוכן
- עלים מ-4-5 גבעולי טימין
- 120 גרם גבינה בולגרית או פטה 20% שומן
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. מניחים את יריעת בצק העלים על נייר אפייה.
- 3. מניחים את סלט הסלק על הבצק בשכבה אחידה ומשאירים שוליים של 2.5 ס"מ.
- 4. מפוררים מגבינת הפטה מעל הסלק. ומעליה מפזרים את עלי הטימין.
- 5. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות, עד הזהבה.
- 6. להגשה: מוציאים את המאפה המוכן מהתנור חותכים לריבועים ומזלפים מעל עוד מעט שמן זית. מגישים לצד עלים ירוקים רעננים.