טארט סלק, פטה וטימין

הטריק באירוח הוא להרשים בלי לעבוד קשה מידי - בדיוק כמו במתכון לטארט סלק עם גבינת פטה ועלי טימין, שהשלב הכי מאתגר בו הוא לזכור להפשיר את בצק העלים לילה לפני.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1/2 חבילה בצק עלים מופשר לילה במקרר (300 גרם, עדיף על בסיס חמאה)
  • סלט סלק מוכן
  • עלים מ-4-5 גבעולי טימין
  • 120 גרם גבינה בולגרית או פטה 20% שומן

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מניחים את יריעת בצק העלים על נייר אפייה.
  • 3. מניחים את סלט הסלק על הבצק בשכבה אחידה ומשאירים שוליים של 2.5 ס"מ.
  • 4. מפוררים מגבינת הפטה מעל הסלק. ומעליה מפזרים את עלי הטימין.
  • 5. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות, עד הזהבה.
  • 6. להגשה: מוציאים את המאפה המוכן מהתנור חותכים לריבועים ומזלפים מעל עוד מעט שמן זית. מגישים לצד עלים ירוקים רעננים.
  • מאפה סלק וגבינה

  • נגיסי סלק וגבינות

  • סגול עז: מרק סלק אפוי

  • מאפינס ארוחת הבוקר

  • מאפה תפוחי אדמה ובולונז

  • קיש בצלים

  • קיש סלקים צלויים

  • בצק פריך לקיש מבייגלה

  • קיש גבינת ברי ואגוזים

  • מאפה פסטה ברוטב רוזה

  • שושני שמרים עם ירקות וגבינות

  • פילדוניה - פשטידה בולגרית

  • פשטידת ברוקולי

  • קובה סינייה טבעונית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully