מתכונים חמים

מאפה סלק וגבינה

סלק הוא פרטנר נפלא לגבינת עיזים, במיוחד אם אתם מחפשים פשטידה קצת אחרת. אורלי פלאי-ברושטיין עם מנה נפלאה לאירוח, כזו שאופים ומגישים מיד.

מתכון מאת: אורלי פלאי -ברונשטיין, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סלק גבינת עיזים (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לטארט בגודל 25* 30 ס"מ:
  • 6 סלקים קטנים חצויים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור טחון
  • 3 גבעולי תימין
  • 200 גרם גבינת פטה עיזים (5%) מפוררת
  • 2 כפות גבינת עיזים קשה או פרמזן מגוררת
  • 2 ביצים
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול (15%)
  • 2 כפות קמח
  • יריעת בצק עלים בגודל 25* 30 ס"מ (כ-250 גרם)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2. מניחים את חצאי הסלקים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית, מתבלים בתימין, מלח ופלפל. אופים חצי שעה לריכוך. מצננים ופורסים כל חצי ל-4. לא מכבים את התנור.
  • 3. מערבבים את גבינות העיזים עם ביצים, שמנת לבישול וקמח. מתבלים במלח ופלפל.
  • 4. מניחים את יריעת הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מסמנים מסגרת ומברישים אותה במעט מתערובת הגבינה והביצים.
  • 5. מסדרים את פרוסות הסלק ואופים 20 דקות או עד שהשוליים מתרוממים ומזהיבים. יוצקים את שאר התערובת ומחזירים ל-20 דקות או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
  • 6. מגישים חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully