פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפה סלק וגבינה

      סלק הוא פרטנר נפלא לגבינת עיזים, במיוחד אם אתם מחפשים פשטידה קצת אחרת. אורלי פלאי-ברושטיין עם מנה נפלאה לאירוח, כזו שאופים ומגישים מיד.

      9 מדרגים / 3 כוכבים

      סלק גבינת עיזים (נמרוד סונדרס)
      סלק גבינת עיזים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לטארט בגודל 25* 30 ס"מ:
      • 6 סלקים קטנים חצויים
      • 2 כפות שמן זית
      • מלח ופלפל שחור טחון
      • 3 גבעולי תימין
      • 200 גרם גבינת פטה עיזים (5%) מפוררת
      • 2 כפות גבינת עיזים קשה או פרמזן מגוררת
      • 2 ביצים
      • 1/2 מיכל שמנת לבישול (15%)
      • 2 כפות קמח
      • יריעת בצק עלים בגודל 25* 30 ס"מ (כ-250 גרם)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
      • 2. מניחים את חצאי הסלקים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית, מתבלים בתימין, מלח ופלפל. אופים חצי שעה לריכוך. מצננים ופורסים כל חצי ל-4. לא מכבים את התנור.
      • 3. מערבבים את גבינות העיזים עם ביצים, שמנת לבישול וקמח. מתבלים במלח ופלפל.
      • 4. מניחים את יריעת הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מסמנים מסגרת ומברישים אותה במעט מתערובת הגבינה והביצים.
      • 5. מסדרים את פרוסות הסלק ואופים 20 דקות או עד שהשוליים מתרוממים ומזהיבים. יוצקים את שאר התערובת ומחזירים ל-20 דקות או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
      • 6. מגישים חם.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -