פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מתכון לניוקי סלק ברוטב שמנת וגבינת גורגונזולה

      מתכון של מסעדת מרקו בתל אביב

      4 מדרגים / 3.17 כוכבים

      ניוקי צבעוניים של גבריאל פנסחוב (נמרוד סונדרס)
      ניוקי צבעוניים של גבריאל פנסחוב (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 1 סלק בינוני
      • 3 תפוחי אדמה מסוג דזירה
      • 2 ביצים
      • 1 כוס קמח
      • 2 כפות שמן זית איכותי
      • 1 כף מלח שטוחה
      • מצרכים לרוטב:
      • 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
      • 2 שיני שום כתושות
      • 2 כפות שמן זית
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • אגוז מוסקט
      • 100 גרם גבינת גורגונזולה מפוררת
      • חופן של עירית קצוצה דק

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את הסלק בקליפתו עד לריכוך מוחלט. מקלפים, מועכים ומצננים.
      • 2. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות, עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור כ-55 דקות עד לריכוך מוחלט.
      • 3.מקלפים, מצננים ומועכים לכדי פירה. מאחדים את תפוחי האדמה יחד עם הסלק. מוסיפים ביצים, קמח, שמן זית ומלח ולשים עד לקבלת בצק רך.
      • 4. מקמחים משטח עבודה, יוצרים נקניקים דקים ומאורכים בקוטר של 1.5 ס"מ. חותכים פיסות באורך 1 ס''מ. אפשר לסמן עם מזלג חריצים יפים. את הניוקי מסדרים במגש מקומח ומעבירים למקרר למשך כ-20 דקות.
      • 5. מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה. מעבירים את הניוקי למים בהדרגה. כל פעם מעט ניוקי, מבשלים עד שהם צפים, מסננים ומעבירים חזרה למגש.
      • 6. במקביל מכינים את הרוטב: במחבת עם שמן זית מאדים את השום, מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מצמצמים ומתבלים במעט מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט.
      • 7. מוסיפים את הניוקי ומקפיצים מעט כך שיספוג את הרוטב. מפזרים מעט גבינת גורגונזולה ועירית קצוצה מערבבים ומגישים.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -