מתכון לניוקי סלק ברוטב שמנת וגבינת גורגונזולה
מתכון של מסעדת מרקו בתל אביב
ניוקי צבעוניים של גבריאל פנסחוב (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- 1 סלק בינוני
- 3 תפוחי אדמה מסוג דזירה
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 כף מלח שטוחה
- מצרכים לרוטב:
- 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אגוז מוסקט
- 100 גרם גבינת גורגונזולה מפוררת
- חופן של עירית קצוצה דק
- 1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את הסלק בקליפתו עד לריכוך מוחלט. מקלפים, מועכים ומצננים.
- 2. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות, עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור כ-55 דקות עד לריכוך מוחלט.
- 3.מקלפים, מצננים ומועכים לכדי פירה. מאחדים את תפוחי האדמה יחד עם הסלק. מוסיפים ביצים, קמח, שמן זית ומלח ולשים עד לקבלת בצק רך.
- 4. מקמחים משטח עבודה, יוצרים נקניקים דקים ומאורכים בקוטר של 1.5 ס"מ. חותכים פיסות באורך 1 ס''מ. אפשר לסמן עם מזלג חריצים יפים. את הניוקי מסדרים במגש מקומח ומעבירים למקרר למשך כ-20 דקות.
- 5. מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה. מעבירים את הניוקי למים בהדרגה. כל פעם מעט ניוקי, מבשלים עד שהם צפים, מסננים ומעבירים חזרה למגש.
- 6. במקביל מכינים את הרוטב: במחבת עם שמן זית מאדים את השום, מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מצמצמים ומתבלים במעט מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט.
- 7. מוסיפים את הניוקי ומקפיצים מעט כך שיספוג את הרוטב. מפזרים מעט גבינת גורגונזולה ועירית קצוצה מערבבים ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה