מתכונים חמים

ניוקי סלק

מתכון מתוך הספר "לא רק פסטה" מאת מנה שטרום

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • למתקדמים

ניוקי סלק לא רק פסטה ( מיכל לנרט )

מחשבון המרות

מצרכים

  • לניוקי:
  • 2 סלקים בינוניים
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כוס קמח
  • מעט אגוז מוסקט טחון
  • קמח לקימוח
  • 3 כפות מלח גס לבישול הניוקי
  • לרוטב השמנת:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כף גבינת פרמז'ן
  • מלח, פלפל שחור
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). עוטפים כל תפוח אדמה וסלק בנייר אלומיניום ואופים כ-50 דקות עד שהם מתרככים. מקלפים את תפוחי האדמה והסלק ומועכים אותם במועך ידני. מצננים.
  • 2. מערבבים את מחית הסלק עם יתרת מרכיבי הניוקי לקבלת בצק רך. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מעט קמח.
  • 3. מקמחים משטח עבודה. צרים מהבצק מעין נחשים ארוכים וחותכים אותם לפיסות באורך 2 ס"מ תוך כדי קימוח נוסף.
  • 4. מרתיחים בסיר מים עם המלח הגס, מוסיפים את הניוקי לסיר (בבת אחת) ומבשלים כ-2 דקות עד שהניוקי צפים.
  • 5. במקביל מכינים את הרוטב: שמים במחבת את השמנת ומביאים לרתיחה. מניחים לשמנת לרתוח עד שהיא מסמיכה. מוסיפים את הגבינה ומתבלים במלח, פלפל.
  • 6. להכנת המנה: מעבירים את הניוקי בכף מחוררת ישר למחבת הרוטב. מגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully