וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי תפוחי אדמה ובטטה

מתכון מאת: מערכת וואלה

פסטה. Artoday
פסטה

מצרכים למתכון

  • 600 גרם תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לרבעים
  • 400 גרם בטטה, מקולפת וחתוכה לרבעים
  • 150 גרם קמח
  • 2 חלמונים
  • מלח ופלפל
  • 6-5 עלי מרווה (או אגוז מוסקט)
  • חמאה
  • פירורי לחם

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה במים עד שמתרככים. מסננים ומקפיצים בסיר יבש כדי לייבש מנוזלים. אפשרות אחרת: לבשל את תפוחי האדמה והבטטה כשהם לא מקולפים, וכשמוכנים לקלף ולחתוך לרבעים.
  • 2. מועכים את תפוחי האדמה והבטטות ומסננים.
  • 3. מוסיפים את החלמונים, מלח ופלפל, מרווה או אגוז מוסקט וקמח. מערבבים את התערובת בעדינות ובזהירות מירבית.
  • 4. מקמחים משטח נקי ואת הידיים. יוצרים מהתערובת בידיים נקניקים בעובי של כשני סנטימטרים, וחותכים בסכין חדה לחתיכות באורך של כשניים-שלושה סנטימטר. מניחים את החתיכות על מגש מקומח בסולת דקה או בהרבה קמח.
  • 5. מרתיחים מים ומלח בסיר גדול. זורקים פנימה את הניוקי (לא יותר מדי, כדי שלא ידבקו זה לזה). לאחר כמה דקות הניוקי צפים למעלה. מחכים עוד שלושים שניות, מוציאים בעדינות בכף מחוררת ומניחים על מגש גדול.
  • 6. ממיסים חמאה במחבת גדולה (כמה? כמה שיותר, כל אחד לפי יכולתו). מכניסים פנימה את הניוקי (שוב, לא יותר מדי בבת אחת, כדי לא ידבקו) ו-6-5 עלי מרווה. מקפיצים קלות ומוסיפים פנימה שתי כפות פירורי לחם.
  • 6. ממשיכים להקפיץ עד שפירורי הלחם משחימים מעט, ונזהרים שלא יישרפו. מעבירים לצלחת ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully