מתכונים חמים

ניוקי תפוחי אדמה של "קרן"

ניוקי אופים ואוכלים באותו יום. אסור לתת לבצק המוכן לחכות, צריך לבשל מיד אחרי הכנת הבצק, לכל היותר תוך שעות. תפוחי האדמה מפרישים עמילן והניוקי נהיה דביק.

מתכון מאת: mouse.co.il
  • למתקדמים

תפוחי אדמה (צילום: Artoday)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 3/4 קילו תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 כפית מלח גס
  • 40 גרם + כף חמאה רכה
  • 1 חלמון
  • 1/2 כוס קמח
  • קורט מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור לחום גבוה, 220 מעלות, ומבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים עם כפית מלח גס, עד שהם מתרככים.
  • 2. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, ואופים כ-15 דקות כדי לייבש אותם מהמים.
  • 3. קולפים את תפוחי האדמה כשהם חמים. כדאי לאחוז בהם במגבת. מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה במטחנת ירקות ידנית.
  • 4. מערבבים את המחית עם 40 גרם חמאה. מצננים מעט, במשך כדקה, מוסיפים את החלמון ולשים. לאחר מכן מוסיפים את המלח והקמח, ולשים שוב. אם הבצק רך מאוד ואינו ניתן לעיצוב מוסיפים עוד קצת קמח.
  • 5. צרים מהבצק נקניקים ארוכים בעובי כשני סנטימטר. חותכים כל נקניק בסכין חדה לפרוסות באורך כשני סנטימטרים.
  • 6. מרתיחים מים עם כף מלח בסיר רחב, מחליקים את הניוקי לתוך המים, ממתינים עד שהם צפים ועוד חצי דקה, ומוציאים.
  • 7. מסננים את הניוקי ומעבירים אותם לקערה עם קצת חמאה כדי שלא יידבקו זה לזה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully