- 1. הבורגול: שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים מים עד לגובה 4 ס"מ מעל הגרגרים. משרים כשעה, מסננים וסוחטים היטב את הבורגול שלא יכיל נוזלים עודפים. אם רוצים, ניתן לתבל את הבורגול במעט מלח אחרי הסינון.
-
- 2. לחציל: מחממים תנור ל-180 מעלות. מסירים את הקצוות של החציל וחותכים אותו לקוביות גדולות (גודל 3-4 ס"מ). שמים את קוביות החציל בקערה, מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים.
-
- 3. מסדרים את הקוביות על גבי תבנית עם נייר אפייה ואופים 25-30 דקות, עד שקוביות החציל מזהיבות ומתרככות. כשמוציאים את החציל, מעלים את חום התנור ל-200 מעלות.
-
- 4. תבשיל הבצל והעגבניות: בזמן שהבורגול מושרה והחצילים בתנור, מחממים את שמן הזית לבצלים בסיר רחב והשטוח.
- מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים מעל להבה בינונית עד גבוהה תוך ערבוב כ- 15 דקות, עד שהבצל מזהיב ומתרכך.
-
- 5. מוסיפים את העגבניות ומבשלים אותן יחד עם הבצל 2 דקות נוספות. , מוסיפים את גרגרי החומוס, הבהרט, הקינמון ומלח ופלפל לפי הטעם.
-
- 6. הרכבת הסינייה: בתבנית בקוטר 25 ס"מ שמים את תבשיל העגבניות והבצל. מניחים מעל את קוביות החציל האפוי ומשטחים, ומעל מניחים את הבורגול המושרה. מזלפים מעל מעט שמן זית.
-
- 7. מכניסים את התבנית לתנור שחיממנו ל-200 מעלות ואופים 15-20 דקות, עד שהבורגול מזהיב. מוציאים ומגישים מיד, ביחד עם טחינה ביתית.