קובה סינייה טבעונית

מאפה טבעוני עם בצל מטוגן, עגבניות וחצילים, שחוברים יחד למילוי עשיר. אם מכינים מראש, אפשר להרכיב את הסינייה כמה שעות לפני האפייה ולאפות לפני ההגשה.

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה!
קובה סינייה צמחונית. נמרוד סונדרס,
קובה סינייה צמחונית(צילום: נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • לשכבת הבורגול:
  • 1/2 1 כוסות בורגול בינוני
  • 1 כף שמן זית
  • לחציל האפוי:
  • 1 חציל מאורך גדול
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח, לפי הטעם
  • לתבשיל הבצל והעגבניות:
  • 4 כפות שמן זית
  • 4-5 בצלים בגודל בינוני, פרוסים דק
  • 3 עגבניות יפות ובשלות, חתוכות לשמיניות
  • 1 כפית שטוחה בהרט
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 1 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש בקפואים)
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. הבורגול: שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים מים עד לגובה 4 ס"מ מעל הגרגרים. משרים כשעה, מסננים וסוחטים היטב את הבורגול שלא יכיל נוזלים עודפים. אם רוצים, ניתן לתבל את הבורגול במעט מלח אחרי הסינון.
  • 2. לחציל: מחממים תנור ל-180 מעלות. מסירים את הקצוות של החציל וחותכים אותו לקוביות גדולות (גודל 3-4 ס"מ). שמים את קוביות החציל בקערה, מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים.
  • 3. מסדרים את הקוביות על גבי תבנית עם נייר אפייה ואופים 25-30 דקות, עד שקוביות החציל מזהיבות ומתרככות. כשמוציאים את החציל, מעלים את חום התנור ל-200 מעלות.
  • 4. תבשיל הבצל והעגבניות: בזמן שהבורגול מושרה והחצילים בתנור, מחממים את שמן הזית לבצלים בסיר רחב והשטוח.
  • מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים מעל להבה בינונית עד גבוהה תוך ערבוב כ- 15 דקות, עד שהבצל מזהיב ומתרכך.
  • 5. מוסיפים את העגבניות ומבשלים אותן יחד עם הבצל 2 דקות נוספות. , מוסיפים את גרגרי החומוס, הבהרט, הקינמון ומלח ופלפל לפי הטעם.
  • 6. הרכבת הסינייה: בתבנית בקוטר 25 ס"מ שמים את תבשיל העגבניות והבצל. מניחים מעל את קוביות החציל האפוי ומשטחים, ומעל מניחים את הבורגול המושרה. מזלפים מעל מעט שמן זית.
  • 7. מכניסים את התבנית לתנור שחיממנו ל-200 מעלות ואופים 15-20 דקות, עד שהבורגול מזהיב. מוציאים ומגישים מיד, ביחד עם טחינה ביתית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully