וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סינייה כרובית של אורנה ואלה

מתכון של אורנה ואלה לסינייה טבעונית עם כרובית, עגבניות צלויות וטחינה. מתוך הספר של רחל טל שיר "השיטה הסודית"

מתכון מאת: אורנה אגמון ואלה שיין, מערכת וואלה

10 דקות עבודה,50 דקות סה"כ,דרגת קושי בינונית,5 סועדים
סינייה כרובית ועגבניות צלויות עם טחינה. ShutterStock
סינייה כרובית ועגבניות צלויות עם טחינה

מצרכים למתכון

  • לכרובית

    • 1כרובית גדולה
    • ½כוסשמן זית
    • 3גבעוליזעתר (רק העלים)
    • ½כפיתפלפל חריף אדום קצוץ
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
  • לעגבניות

    • 5עגבניות
    • מלח
    • פלפל
    • שמן זית
  • לטחינה

    • ⅓1 כוסותטחינה דלילה (מטחינה גולמית, מים ומלח)

אופן ההכנה

איך מכינים סינייה כרובית של אורנה ואלה?

  • 1
    שכבת הכרובית: מפרידים את הכרובית לראשים קטנים. מערבבים בקערה עם שאר המרכיבים, מעבירים לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20-15 דקות (הכרובית מעט משחימה, מתרככת אך לא לגמרי).
  • 2
    שכבת העגבניות: במקביל פורסים עגבניות לרוחב לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מניחים את העגבניות על נייר אפייה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מזלפים מעט שמן זית ומכניסים גם לתנור ל-25 דקות או עד שהעגבניות משחימות מעט.
  • 3
    הרכבת המנה: מניחים בתבנית אפייה את העגבניות בשכבה אחת, מסדרים מעל את הכרובית בשכבה נוספת ויוצקים את הטחינה מעל.
  • 4
    אופים ב-180 מעלות כ-10 דקות או עד שהטחינה מעט משחימה בדפנות.
  • 5
    טיפ: מומלץ ללפזר מעל גרגרי חומוס מבשולים ופטרוזיליה/כוסברה קצוצה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully