פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סינייה כרובית של אורנה ואלה

      מתכון טבעוני לסינייה של אורנה ואלה. מתוך הספר של רחל טל שיר "השיטה הסודית"

      19 מדרגים / 3.47 כוכבים

      בודקים שנחלטה לרמה הנכונה ומצננים (נמרוד סונדרס)
      בודקים שנחלטה לרמה הנכונה ומצננים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לכרובית:
      • 1 כרובית גדולה
      • ½ כוס שמן זית
      • עלי זעתר קצוצים מ-3 גבעולי זעתר
      • ½ כפית צ'ילי אדום קצוץ
      • מלח, פלפל שחור
      • לעגבניות מיובשות:
      • 5 עגבניות
      • מלח, פלפל
      • שמן זית
      • לטחינה:
      • ⅓1 כוס טחינה דלילה ולימונית (מטחינה גולמית, לימון, מים ומלח)

      אופן ההכנה

      • 1. מפרידים את הכרובית לראשים קטנים. מערבבים בקערה עם שאר המרכיבים, מעבירים לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-º200 כ-20-15 דקות (הכרובית מעט משחימה, מתרככת אך לא לגמרי).
      • 2. פורסים עגבניות לרוחב לפרוסות בעובי כ-¼ ס"מ. מניחים את העגבניות על נייר אפייה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מזלפים מעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-°180 כ-25 דקות או עד שהעגבניות משחימות מעט.
      • 3.להרכבת המנה: מניחים בתבנית אפייה את העגבניות בשכבה אחת. מסדרים את הכרובית מעל בשכבה אחת.
      • 4. בעזרת כף מניחים את הטחינה על הכרובית ואופים בתנור שחומם מראש ל-º190-180 כ-10 דקות או עד שהטחינה מעט משחימה בדפנות.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -