סינייה כרובית של אורנה ואלה
מתכון של אורנה ואלה לסינייה טבעונית עם כרובית, עגבניות צלויות וטחינה. מתוך הספר של רחל טל שיר "השיטה הסודית"
סינייה כרובית ועגבניות צלויות עם טחינה (צילום: ShutterStock)
מחשבון המרות
לכרובית
- 1 כרובית גדולה
- ½ כוסשמן זית
- 3 גבעוליזעתר (רק העלים)
- ½ כפיתפלפל חריף אדום קצוץ
- מלח
- פלפל שחור גרוס
לעגבניות
- 5 עגבניות
- מלח
- פלפל
- שמן זית
לטחינה
- ⅓1 כוסותטחינה דלילה (מטחינה גולמית, מים ומלח)
איך מכינים סינייה כרובית של אורנה ואלה?
- 1שכבת הכרובית: מפרידים את הכרובית לראשים קטנים. מערבבים בקערה עם שאר המרכיבים, מעבירים לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20-15 דקות (הכרובית מעט משחימה, מתרככת אך לא לגמרי).
- 2שכבת העגבניות: במקביל פורסים עגבניות לרוחב לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מניחים את העגבניות על נייר אפייה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מזלפים מעט שמן זית ומכניסים גם לתנור ל-25 דקות או עד שהעגבניות משחימות מעט.
- 3הרכבת המנה: מניחים בתבנית אפייה את העגבניות בשכבה אחת, מסדרים מעל את הכרובית בשכבה נוספת ויוצקים את הטחינה מעל.
- 4אופים ב-180 מעלות כ-10 דקות או עד שהטחינה מעט משחימה בדפנות.
- 5טיפ: מומלץ ללפזר מעל גרגרי חומוס מבשולים ופטרוזיליה/כוסברה קצוצה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה