- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. עוטפים כל סלק בנייר אלומיניום ואופים כ-45 דקות. נותנים להם להתקרר בתוך נייר האלומיניום. מקלפים, חותכים לחצי ולפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
-
- 2. הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת שמים את החומרים היבשים -קמח, סוכר, מלח ופלפל שחור. מערבבים כמה שניות ועוצרים. מוסיפים את חתיכות החמאה הקרה ומעבדים כדקה, רק עד להיווצרות פירורים ועוצרים. מוסיפים את המים הקרים. מעבדים רק עד להיווצרות גוש בצק (עיבוד יתר יפגום בפריכות המופלאה של הבצק האפוי).
-
- 3. מוציאים לאת הבצק ומשטחים לעובי של כ-2 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
-
- 4. קרם המילוי: במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים את אגוזי המלך עד לפירורים בינוניים. מוסיפים קורנפלור, סוכר, מלח, פלפל ומעבדים כמה שניות.
-
- 5. מוסיפים את החמאה, מעבדים עד להיווצרות קרם ועוצרים. מנקים את הדפנות והתחתית בעזרת מרית ומוסיפים את הביצים בהדרגה עד לאיחודן בקרם. לבסוף מוסיפים את הגבינה הכחולה ומעבדים רק עד לקבלת גושים בינוניים.
-
- 6. מחממים תנור ל-175 מעלות ובינתיים מרדדים את הבצק המקורר לעובי של 3 מ"מ, מהדקים לתבנית פאי נשלפת או רינג וחותכים עודפים בעזרת סכין או מערוך.
-
- 7. דוקרים את הקלתית (הבצק) בעזרת מזלג, ממלאים בקרם עד חצי ס"מ מהשפה ומיישרים.
-
- 8. מסדרים את פרוסות הסלק הצלוי על גבי הקרם, מפזרים אגוזים ואופים כ-40 דקות עד להזהבת הקרם, קליית האגוזים וצריבת הסלקים. מגישים בטמפ' החדר.
-
- 9. איחסון: ניתן לשמור את הפאי במקרר, בכלי סגור כיומיים.