פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קיש סלקים צלויים

      קיש תמיד נראה כמו משימה שדורשת הרבה דיוק, הרבה עבודה. אבל נעמה נויהרוז מראה כיצד ניתן להכין אצלכם בבית קיש סלקים צלויים, עם אגוזים וגבינה כחולה.

      2 מדרגים / 3.33 כוכבים

      קיש סלק (נמרוד סונדרס)
      קיש סלק (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לתבנית פאי/רינג בקוטר 28 ס"מ:
      • 4 סלקים בינוניים, שטופים
      • לבצק פריך מלוח:
      • 280 גרם קמח (2 כוסות)
      • 1 כפית סוכר חום
      • 1 כפית שטוחה מלח דק
      • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
      • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות
      • 60 גרם מים קרים (1/4 כוס)
      • לקרם אגוזים וגבינה כחולה:
      • 150 גרם אגוזי מלך (1/2 1 כוסות)
      • 25 גרם קורנפלור (3 כפות)
      • 1/2 1 כפיות מלח דק
      • 1 כפית סוכר חום
      • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
      • 100 גרם חמאה חתוכה לחתיכות
      • 2 ביצים טרופות M
      • 100 גר גבינה כחולה (בסגנון רוקפור)
      • מעט אגוזי מלך, לפיזור מעל הקיש

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. עוטפים כל סלק בנייר אלומיניום ואופים כ-45 דקות. נותנים להם להתקרר בתוך נייר האלומיניום. מקלפים, חותכים לחצי ולפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
      • 2. הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת שמים את החומרים היבשים -קמח, סוכר, מלח ופלפל שחור. מערבבים כמה שניות ועוצרים. מוסיפים את חתיכות החמאה הקרה ומעבדים כדקה, רק עד להיווצרות פירורים ועוצרים. מוסיפים את המים הקרים. מעבדים רק עד להיווצרות גוש בצק (עיבוד יתר יפגום בפריכות המופלאה של הבצק האפוי).
      • 3. מוציאים לאת הבצק ומשטחים לעובי של כ-2 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.
      • 4. קרם המילוי: במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים את אגוזי המלך עד לפירורים בינוניים. מוסיפים קורנפלור, סוכר, מלח, פלפל ומעבדים כמה שניות.
      • 5. מוסיפים את החמאה, מעבדים עד להיווצרות קרם ועוצרים. מנקים את הדפנות והתחתית בעזרת מרית ומוסיפים את הביצים בהדרגה עד לאיחודן בקרם. לבסוף מוסיפים את הגבינה הכחולה ומעבדים רק עד לקבלת גושים בינוניים.
      • 6. מחממים תנור ל-175 מעלות ובינתיים מרדדים את הבצק המקורר לעובי של 3 מ"מ, מהדקים לתבנית פאי נשלפת או רינג וחותכים עודפים בעזרת סכין או מערוך.
      • 7. דוקרים את הקלתית (הבצק) בעזרת מזלג, ממלאים בקרם עד חצי ס"מ מהשפה ומיישרים.
      • 8. מסדרים את פרוסות הסלק הצלוי על גבי הקרם, מפזרים אגוזים ואופים כ-40 דקות עד להזהבת הקרם, קליית האגוזים וצריבת הסלקים. מגישים בטמפ' החדר.
      • 9. איחסון: ניתן לשמור את הפאי במקרר, בכלי סגור כיומיים.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -