נגיסי סלק וגבינות
נגיסי סלק וגבינות כייפים לארוחת הבוקר שאפשר גם לארוז בקופסא ולקחת לפיקניק של שבת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-12 נגיסים בתבנית שקעים
- 250 גרם סלק מבושל מגורד גס
- 100 גרם קמח תופח ( 10 כפות)
- 50 גרם קמח מלא ( 5 כפות)
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 20 גרם גבינה לבנה 5%
- 2 ביצים בגודל M
- 30 גרם שמן זית כתית מעולה (2 כפות)
- 20 גרם שמנת לבישול 9% או 10% (2 כפות)
- 20 גרם שבבי בצל מטוגן (1 כף)
- 10 גרם שקדים פרוסים (לא חובה)
- חופן עלי נענע / בצל ירוק קצוץ דק (לא חובה)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- להגשה וקישוט:
- גבינת ברי/ קממבר/ סנט מור
אופן ההכנה
- 1. טורפים היטב בקערה: גבינה לבנה, ביצים, שמן זית, שמנת לבישול, שבבי בצל מטוגן, מלח ופלפל. בסיום מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים.
- 2. מוסיפים את הסלק לבלילת הגבינות ומערבבים היטב.
- 3. מנפים את הקמחים אל התערובת, בשתי פעימות. מוסיפים את השקדים והירק הקצוץ ומקפלים. יש לוודא שלא נותר קמח שלא נטמע בבלילה.
- 4. מרססים תבנית שקעים או תבניות מאפינס חד פעמיות בתרסיס שמן זית וממלאים עד 2/3 מגובה השקע.
- 5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ- 30 דקות. מגישים חם עם חתיכות קטנות של גבינת קממבר, ברי או סנט מור ומקשטים בעלה נענע.