מתכונים חמים

נגיסי סלק וגבינות

נגיסי סלק וגבינות כייפים לארוחת הבוקר שאפשר גם לארוז בקופסא ולקחת לפיקניק של שבת

מתכון מאת: מירב שיינר- דנצ'נקו, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

נגיסי סלק עם גבינות (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-12 נגיסים בתבנית שקעים
  • 250 גרם סלק מבושל מגורד גס
  • 100 גרם קמח תופח ( 10 כפות)
  • 50 גרם קמח מלא ( 5 כפות)
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 20 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 ביצים בגודל M
  • 30 גרם שמן זית כתית מעולה (2 כפות)
  • 20 גרם שמנת לבישול 9% או 10% (2 כפות)
  • 20 גרם שבבי בצל מטוגן (1 כף)
  • 10 גרם שקדים פרוסים (לא חובה)
  • חופן עלי נענע / בצל ירוק קצוץ דק (לא חובה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • להגשה וקישוט:
  • גבינת ברי/ קממבר/ סנט מור
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. טורפים היטב בקערה: גבינה לבנה, ביצים, שמן זית, שמנת לבישול, שבבי בצל מטוגן, מלח ופלפל. בסיום מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים.
  • 2. מוסיפים את הסלק לבלילת הגבינות ומערבבים היטב.
  • 3. מנפים את הקמחים אל התערובת, בשתי פעימות. מוסיפים את השקדים והירק הקצוץ ומקפלים. יש לוודא שלא נותר קמח שלא נטמע בבלילה.
  • 4. מרססים תבנית שקעים או תבניות מאפינס חד פעמיות בתרסיס שמן זית וממלאים עד 2/3 מגובה השקע.
  • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ- 30 דקות. מגישים חם עם חתיכות קטנות של גבינת קממבר, ברי או סנט מור ומקשטים בעלה נענע.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully