פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      נגיסי סלק וגבינות

      נגיסי סלק וגבינות כייפים לארוחת הבוקר שאפשר גם לארוז בקופסא ולקחת לפיקניק של שבת

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      נגיסי סלק עם גבינות (נמרוד סונדרס)
      נגיסי סלק עם גבינות (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-12 נגיסים בתבנית שקעים
      • 250 גרם סלק מבושל מגורד גס
      • 100 גרם קמח תופח ( 10 כפות)
      • 50 גרם קמח מלא ( 5 כפות)
      • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
      • 20 גרם גבינה לבנה 5%
      • 2 ביצים בגודל M
      • 30 גרם שמן זית כתית מעולה (2 כפות)
      • 20 גרם שמנת לבישול 9% או 10% (2 כפות)
      • 20 גרם שבבי בצל מטוגן (1 כף)
      • 10 גרם שקדים פרוסים (לא חובה)
      • חופן עלי נענע / בצל ירוק קצוץ דק (לא חובה)
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
      • להגשה וקישוט:
      • גבינת ברי/ קממבר/ סנט מור

      אופן ההכנה

      • 1. טורפים היטב בקערה: גבינה לבנה, ביצים, שמן זית, שמנת לבישול, שבבי בצל מטוגן, מלח ופלפל. בסיום מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים.
      • 2. מוסיפים את הסלק לבלילת הגבינות ומערבבים היטב.
      • 3. מנפים את הקמחים אל התערובת, בשתי פעימות. מוסיפים את השקדים והירק הקצוץ ומקפלים. יש לוודא שלא נותר קמח שלא נטמע בבלילה.
      • 4. מרססים תבנית שקעים או תבניות מאפינס חד פעמיות בתרסיס שמן זית וממלאים עד 2/3 מגובה השקע.
      • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ- 30 דקות. מגישים חם עם חתיכות קטנות של גבינת קממבר, ברי או סנט מור ומקשטים בעלה נענע.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -