וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפינס סלק

ניסיתם פעם לטבול סלק בקפה? קינוח מקורי משלב את הצמח במאפינס ולוקח את המאפה המתוק ואת הסלק צעד אחד קד

מתכון מאת: .

מאפינס סלק של נטע קורין. דניאל לילה,
מאפינס סלק של נטע קורין/דניאל לילה

מצרכים למתכון

  • לשתי עוגות או 12 מאפינס:
  • 4 ביצים
  • 370 גרם (קצת יותר מכוס וחצי) סוכר חום כהה
  • 240 גרם (כוס וחצי) שמן צמחי
  • 5 גרם (כפית) תמצית וניל
  • קורט (4 גרם) קינמון
  • קורט (2 גרם) אגוז מוסקט טחון
  • 5 גרם (½ כפית) מלח
  • 5 גרם (כפית שטוחה) סודה לשתייה
  • קליפה מגורדת מתפוז שלם
  • 300 גרם (¼2 כוסות) קמח לבן
  • 320 גרם (¼1 כוס) סלק מבושל מגורד
  • 60 גרם (½ כוס) אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את הביצים והסוכר החום במהירות גבוהה.
  • 2. מורידים את המהירות ומוסיפים בזילוף פנימה את השמן, עד לאיחוד בין התערובות.
  • 3. מוסיפים לבלילה את תמצית הווניל, הקינמון, אגוז המוסקט, המלח וקליפת התפוז המגורדת.
  • 4. מוסיפים את הסלק המגורד.
  • 5. עוצרים את המיקסר ומקפלים לתוך התערובת את הקמח והסודה לשתיה עד לאיחודם בבלילה, מבלי לערבב יתר על המידה.
  • 6. מעבירים את הבלילה לתבניות לכיסוי שלושת רבע מגובה התבנית.
  • 7. מחממים תנור לחום של 160 מעלות. את המאפינס אופים במשך 25 דקות, ואילו את העוגות הבחושות במשך 45-50 דקות.
  • 8. מוציאים מהתנור ומקררים את העוגות.
  • 9. לקישוט: מפזרים על העוגות שכבה אחידה של אבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully