מאפינס אוכמניות עם אגוזים וגרידת לימון
מתכון של אלינוער רבין למאפינס אוכמניות ואגוזים, באדיבות מועצת הפירות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- החומרים (12 שקעים):
- 1 1/2 כוסות קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 1 חבילה אבקת אפייה
- 2 ביצים
- 50 גרם חמאה מלוחה מומסת
- 2/3 כוס חלב
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 100 גרם אוכמניות
- 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה
- 1. מערבבים יחד את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה.
- 2. מערבבים בנפרד את הביצים החמאה והחלב.
- 3. מערבבים את שתי התערובות, רק עד שתערובת הקמח נבלעת בנוזלים. מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את קליפת הלימון, האוכמניות והאגוזים, מבלי לפגוע בשלמות האוכמניות.
- 4. מחלקים את התערובת לתבנית בת 12 שקעים, משומנת או מרופדת במנג'טים מנייר, רק עד שני שליש הגובה.
- 5. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות. מוציאים מיד מהתנור ומהתבנית, כדי לא לייבש, ומצננים על רשת. מתאים להקפיא.