וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בייבי מאפינס דובדבן

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

בייבי מאפינס ( סמדר זורע ברמק ). מערכת וואלה
בייבי מאפינס ( סמדר זורע ברמק )

מצרכים למתכון

  • חומרים לכ-24 בייבי-מאפינס (מאפינס בגודל ביס) או כ-14 מאפינס בגודל בינוני:
  • 2 כוסות קמח לבן רגיל (280 גרם)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2/3 כוס סוכר (130 גרם)
  • קורט מלח
  • 75 גרם חמאה מרוככת
  • 2 ביצים שלמות
  • קליפת לימון מגוררת
  • 1 כוס ריוויון (250 מ"ל)

אופן ההכנה

  • 1. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.
  • 2. בקערה נפרדת טורפים במזלג את החמאה המרוככת עם הביצים, קליפת הלימון והריוויון.
  • 3. מוסיפים את תערובת הנוזלים אל קערת החומרים היבשים ומערבבים עד שתיווצר עיסה אחידה ולא יותר.
  • 4. מסדרים גביעי נייר קטנים (תבניות מאפינס חד פעמיות מנייר, בגודל קטן במיוחד) על תבנית אפייה שטוחה ויוצקים לכל תבנית כפית מהבצק.
  • 5. נועצים דובדבן מגולען בכל תבנית באמצע הבצק ויוצקים מעליו עוד כפית בצק. הבצק צריך לכסות את הדובדבן ולמלא כ-2/3 מגובה גביע הנייר.
  • 6. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180° כ-15-20 דקות, עד השחמה קלה.
  • הערות:
  • - אפשר להחליף את הדובדבנים בחתיכות פירות קיציים אחרים.
  • - אם משתמשים בתבניות מאפינס בגודל רגיל או בתבנית שקעים - יהיה צורך בכמות גדולה יותר של בצק בכל תבנית, ומספר המאפינס יקטן בהתאמה. בכל מקרה, הבצק לפני האפייה צריך למלא כ-2/3 מגובה התבניות. מכניסים לכל מאפין 3-4 דובדבנים ומאריכים את זמן האפייה בכמה דקות.
  • - גילעון דובדבנים בקלי-קלות: נועצים בכל דובדבן את קצהו היותר עבה של צ'ופסטיק. הגלעין נפלט מהצד השני והדובדבן נשאר שלם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully