- 1. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.
 - 
 - 2. בקערה נפרדת טורפים במזלג את החמאה המרוככת עם הביצים, קליפת הלימון והריוויון.
 - 
 - 3. מוסיפים את תערובת הנוזלים אל קערת החומרים היבשים ומערבבים עד שתיווצר עיסה אחידה ולא יותר.
 - 
 - 4. מסדרים גביעי נייר קטנים (תבניות מאפינס חד פעמיות מנייר, בגודל קטן במיוחד) על תבנית אפייה שטוחה ויוצקים לכל תבנית כפית מהבצק.
 - 
 - 5. נועצים דובדבן מגולען בכל תבנית באמצע הבצק ויוצקים מעליו עוד כפית בצק. הבצק צריך לכסות את הדובדבן ולמלא כ-2/3 מגובה גביע הנייר.
 - 
 - 6. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180° כ-15-20 דקות, עד השחמה קלה.
 - 
 - הערות: 
 - - אפשר להחליף את הדובדבנים בחתיכות פירות קיציים אחרים.
 - - אם משתמשים בתבניות מאפינס בגודל רגיל או בתבנית שקעים - יהיה צורך בכמות גדולה יותר של בצק בכל תבנית, ומספר המאפינס יקטן בהתאמה. בכל מקרה, הבצק לפני האפייה צריך למלא כ-2/3 מגובה התבניות. מכניסים לכל מאפין 3-4 דובדבנים ומאריכים את זמן האפייה בכמה דקות.
 - - גילעון דובדבנים בקלי-קלות: נועצים בכל דובדבן את קצהו היותר עבה של צ'ופסטיק. הגלעין נפלט מהצד השני והדובדבן נשאר שלם.