- 1. קולפים את התפוחים וחותכים לחתיכות לא גדולות. שמים אותם בקערה קטנה, שופכים עליהם את היין ומשרים כך כחצי שעה. (רעיון טוב הוא לשים את התפוחים בקערית בעלת מכסה אטום, לסגור את המכסה היטב ולהפוך את הקערית על תכולתה כמה פעמים, כך שהתפוחים יספגו את היין באופן אחיד).
-
- 2. שמים בקערת המיקסר את הביצים, הסוכר וקליפת הלימון. מקציפים במהירות גבוהה לתערובת בהירה תפוחה. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמן בזרזיף דק, תוך ערבול איטי.
-
- 3. מוסיפים את הקמח בתנועות קיפול. מסננים את התפוחים מעודפי היין, מוסיפים אותם לתערובת ומערבבים בעדינות.
-
- 4. יוצקים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, משומנת.
-
- 5. מפזרים על הבצק את האגוזים הקצוצים ואת הצימוקים, ומשקיעים אותם קלות בבצק.
-
- 6. אופים בחום בינוני כ-45 דקות, או עד שהעוגה תשחים מעט.
-
- הערה: אם לא אוהבים את הטעם הקלוי-חרוך מעט של האגוזים והצימוקים, אפשר להוסיף אותם לתערובת ביחד עם התפוחים.