מתכונים חמים

עוגה לימונית

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

עוגה לימונית ( סמדר זורע ברמק )

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל-2 עוגות באורך 30 ס"מ:
  • 1 כוס חלב
  • חופן עלי לימונית (לואיזה), טרייה או יבשה
  • כמה עלי למון גראס
  • 150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 6 ביצים, מופרדות
  • ¼ 1 כוס סוכר
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 3 כוסות קמח תופח (400 גרם)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. יוצקים לסיר קטן את החלב ואת עלי הלואיזה ומחממים על אש קטנה כ-10 דקות (אין צורך להרתיח). מצננים לגמרי עם העלים בפנים, ומסננים את העלים לאחר הצינון וזורקים אותם.
  • 2. מקציפים בקערת המיקסר את החמאה עם ¾ כוס מהסוכר לתערובת בהירה. מוסיפים את החלמונים וקליפת הלימון וממשיכים להקציף עוד כמה דקות.
  • 3. מוסיפים לסירוגין את הקמח והחלב המסונן, תוך ערבוב במהירות איטית.
  • 4. מקציפים בקערה לחוד את החלבונים עם הסוכר הנותר לקצף יציב.
  • 5. מוסיפים את הקצף בתנועות קיפול עדינות ומערבבים לעיסה אחידה.
  • 6. יוצקים ל-2 תבניות אינגלישקייק מוארכות, משומנות.
  • 7. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, כ-45 דקות. העוגות מוכנות כאשר הן שחומות מבחוץ וקיסם הננעץ במרכזן יוצא נקי.
  • הערה: אפשר להכין את העוגה ללא עלי התבלין, להחליף את החלב ב-2/3 כוס מים ו-1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully