- 1. יוצקים לסיר קטן את החלב ואת עלי הלואיזה ומחממים על אש קטנה כ-10 דקות (אין צורך להרתיח). מצננים לגמרי עם העלים בפנים, ומסננים את העלים לאחר הצינון וזורקים אותם.
-
- 2. מקציפים בקערת המיקסר את החמאה עם ¾ כוס מהסוכר לתערובת בהירה. מוסיפים את החלמונים וקליפת הלימון וממשיכים להקציף עוד כמה דקות.
-
- 3. מוסיפים לסירוגין את הקמח והחלב המסונן, תוך ערבוב במהירות איטית.
-
- 4. מקציפים בקערה לחוד את החלבונים עם הסוכר הנותר לקצף יציב.
-
- 5. מוסיפים את הקצף בתנועות קיפול עדינות ומערבבים לעיסה אחידה.
-
- 6. יוצקים ל-2 תבניות אינגלישקייק מוארכות, משומנות.
-
- 7. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, כ-45 דקות. העוגות מוכנות כאשר הן שחומות מבחוץ וקיסם הננעץ במרכזן יוצא נקי.
-
- הערה: אפשר להכין את העוגה ללא עלי התבלין, להחליף את החלב ב-2/3 כוס מים ו-1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי.