וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חלות צבעוניות

המתכון הזה קל, פשוט וכייפי, ומאפשר גם לחלה להתחפש, אבל לא על חשבון הטעם או הבריאות, נהפוך הוא. כאן תגלו כמה פשוט להפוך חלה רגילה למלוחה, פיקנטית או מתקתקה, מבלי להתפשר על הטעם ועוד יותר מזה על המרקם הרך והאוורירי בזכות שמן הזית

מתכון מאת: מירב שיינר- דנצ'נקו, מערכת וואלה

40 דקות עבודה,דרגת קושי בינונית
חלות צבעוניות. נמרוד סונדרס
חלות צבעוניות

מצרכים למתכון

  • ל-2 חלות גדולות בקליעת 4
  • 15 גרם שמרים טריים (קובייה)
  • 240 מיל' (1 כוס) מים פושרים (לחלה בגוון ורוד ניתן להמיר מחצית מכמות המים למיץ מסונן מ-3 סלקים מבושלים וטחונים)
  • 15 גרם סוכר (1 כף)
  • 1 ביצה בגודל L
  • 60 גרם (3 כפות) ממרח פסטו / ממרח עגבניות מיובשות
  • 520 גרם קמח ( 1/3 4 כוסות)
  • 55 מיל' (1/4 כוס) שמן זית כתית מעולה
  • 7 גרם מלח
  • להברשה וקישוט:
  • 1 חלמון
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. בקערת המיקסר או בקערה רגילה טורפים את השמרים והמים עד להמסתם. מניחים ל-5 דקות בצד. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטרוף דקה נוספת.
  • 2. בקערה קטנה נוספת טורפים את הביצה וממרח הפסטו/ העגבניות ומוסיפים לקערת המיקסר.
  • 3.מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש בידיים או בעזרת וו גיטרה כ-2 דקות במהירות בינונית.
  • 4. תוך כדי לישה מתחילים לזלף באיטיות ובזרם דק את השמן זית. לשים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה.
  • 6. מעבירים את הבצק לקערת פלסטיק ומכסים במגבת. מתפיחים שעה עד להכפלת הנפח.
  • 7. מעבירים את הבצק למשטח עבודה (לא לקמח!). מחלקים את הבצק לשני חלקים. חלק אחד מכסים במגבת ואת החלק השני מחלקים לארבע (כ-120 גרם כל חתיכה).
  • 8. פוחסים כל חתיכה עם כרית כף היד וסוגרים בתפר משני הצדדים. את הצד ה'תפור' מניחים עם הפנים מטה. כך ממשיכים עם יתר שלוש החתיכות. בסיום מכסים במגבת וחוזרים על אותה הפעולה עם החלק השני של הבצק.
  • 9. מגלגלים כל יחידה שנחה לצורת 'נחש' מסדרים מהראשון לאחרון וחוזרים על אותה פעולה.הדגש בשלב זה הוא: ברגע שמסדרים את הרצועות בסדר שבו הם גולגלו מאפשרים מנוחה שווה לכולם וכך הבצק לא מתנגד ולא יווצרו קרעים או פסים מעל. ומאחר וחוזרים על אותה פעולה פעמיים על מנת לייצר רצועות ארוכות ככל שניתן (אורך רצועה נע בין 50-60 ס"מ), חשוב לשמור על סדר הגלגול על מנת לאפשר לבצק מנוחה טובה בין פתיחה לפתיחה. בסיום מכסים במגבת וחוזרים על אותה הפעולה עם החלק השני של הבצק כולו.
  • 10. קולעים חלה מארבע רצועות (ראה תמונה) ומניחים בעדינות על גבי תבנית מרופדת נייר אפיה. מכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 11. טורפים את החלמון עם השמן זית והמלח ומברישים בעדינות את החלות התפוחות. מפזרים שומשום/ קצח/ פרג/ גרעינים לקישוט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully