פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שושני שמרים עם ירקות וגבינות

      פסטו, גאודה, פלפלים קלויים, זה רק חלק ממה שיחכה לכם במתכון של רות אוליבר לשושני שמרים לחג

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שושני גבינות וירקות (יח
      שושני גבינות וירקות (יח"צ , דרור עינב)

      מצרכים

      • לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
      • לבצק:
      • 500 גרם קמח (1/2 3 כוסות + כף)
      • 75 גרם גבינת איבריקו קשה למחצה 31% שומן מגורדת דק
      • 25 גרם שמרים טריים (או כף שמרים יבשים)
      • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
      • 1 כפית מלח
      • 1 ביצה שלמה
      • למלית:
      • 3 כפות גדושות פסטו /טפנד
      • 1 כיכר קממבר 24% שומן חתוכה לקוביות
      • 100 גרם גבינת גאודה 27% שומן, מגוררת
      • 3 פלפלים קלויים חתוכים לרצועות
      • 6 עגבניות לחות קצוצות
      • 1 סלק מבושל חתוך לקוביות
      • עלים מ-3 גבעולי אורגנו טריים
      • 1 חלמון
      • 120 מ"ל מים (1/2 כוס)
      • 120 שמנת מתוקה (1/2 חבילה)
      • 100 גרם חמאה רכה

      אופן ההכנה

      • 1.מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים יחד את כל החומרים למעט החמאה. לשים במשך 5 דקות, מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש עוד 5 דקות נוספות.
      • 2. מכסים את קערת המיקסר בניילון ניצמד ומתפיחים את הבצק עד להכפלת נפחו.
      • 3. מקמחים משטח ומרדדים את הבצק לעלה בגודל 40X60 ס"מ.
      • 4.המילוי: מורחים את הבצק בפסטו, מפזרים את הגבינות ומעל את הירקות ועלי האורגנו.
      • 5. מגלגלים את הבצק לגלילה וחותכים לפרוסות בעובי שווה (בערך 14 פרוסות).
      • 6. מסדרים את פרוסות השושנים בתבנית מרופדת נייר אפיה כך שיהיה ביניהם מעט רווח על מנת שיוכלו לתפוח ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
      • 7. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ואחרי שתפח אופים כ-30-35 דקות עד להזהבה, מגישים בטמפרטורה חמימה.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -