שושני שמרים עם ירקות וגבינות
פסטו, גאודה, פלפלים קלויים, זה רק חלק ממה שיחכה לכם במתכון של רות אוליבר לשושני שמרים לחג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
- לבצק:
- 500 גרם קמח (1/2 3 כוסות + כף)
- 75 גרם גבינת איבריקו קשה למחצה 31% שומן מגורדת דק
- 25 גרם שמרים טריים (או כף שמרים יבשים)
- 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה שלמה
- למלית:
- 3 כפות גדושות פסטו /טפנד
- 1 כיכר קממבר 24% שומן חתוכה לקוביות
- 100 גרם גבינת גאודה 27% שומן, מגוררת
- 3 פלפלים קלויים חתוכים לרצועות
- 6 עגבניות לחות קצוצות
- 1 סלק מבושל חתוך לקוביות
- עלים מ-3 גבעולי אורגנו טריים
- 1 חלמון
- 120 מ"ל מים (1/2 כוס)
- 120 שמנת מתוקה (1/2 חבילה)
- 100 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה
- 1.מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים יחד את כל החומרים למעט החמאה. לשים במשך 5 דקות, מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש עוד 5 דקות נוספות.
- 2. מכסים את קערת המיקסר בניילון ניצמד ומתפיחים את הבצק עד להכפלת נפחו.
- 3. מקמחים משטח ומרדדים את הבצק לעלה בגודל 40X60 ס"מ.
- 4.המילוי: מורחים את הבצק בפסטו, מפזרים את הגבינות ומעל את הירקות ועלי האורגנו.
- 5. מגלגלים את הבצק לגלילה וחותכים לפרוסות בעובי שווה (בערך 14 פרוסות).
- 6. מסדרים את פרוסות השושנים בתבנית מרופדת נייר אפיה כך שיהיה ביניהם מעט רווח על מנת שיוכלו לתפוח ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- 7. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ואחרי שתפח אופים כ-30-35 דקות עד להזהבה, מגישים בטמפרטורה חמימה.