וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שושני שמרים עם ירקות וגבינות

פסטו, גאודה, פלפלים קלויים, זה רק חלק ממה שיחכה לכם במתכון של רות אוליבר לשושני שמרים לחג

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה

שושני גבינות וירקות. דרור עינב,
שושני גבינות וירקות/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
  • לבצק:
  • 500 גרם קמח (1/2 3 כוסות + כף)
  • 75 גרם גבינת איבריקו קשה למחצה 31% שומן מגורדת דק
  • 25 גרם שמרים טריים (או כף שמרים יבשים)
  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה שלמה
  • למלית:
  • 3 כפות גדושות פסטו /טפנד
  • 1 כיכר קממבר 24% שומן חתוכה לקוביות
  • 100 גרם גבינת גאודה 27% שומן, מגוררת
  • 3 פלפלים קלויים חתוכים לרצועות
  • 6 עגבניות לחות קצוצות
  • 1 סלק מבושל חתוך לקוביות
  • עלים מ-3 גבעולי אורגנו טריים
  • 1 חלמון
  • 120 מ"ל מים (1/2 כוס)
  • 120 שמנת מתוקה (1/2 חבילה)
  • 100 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה

  • 1.מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים יחד את כל החומרים למעט החמאה. לשים במשך 5 דקות, מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש עוד 5 דקות נוספות.
  • 2. מכסים את קערת המיקסר בניילון ניצמד ומתפיחים את הבצק עד להכפלת נפחו.
  • 3. מקמחים משטח ומרדדים את הבצק לעלה בגודל 40X60 ס"מ.
  • 4.המילוי: מורחים את הבצק בפסטו, מפזרים את הגבינות ומעל את הירקות ועלי האורגנו.
  • 5. מגלגלים את הבצק לגלילה וחותכים לפרוסות בעובי שווה (בערך 14 פרוסות).
  • 6. מסדרים את פרוסות השושנים בתבנית מרופדת נייר אפיה כך שיהיה ביניהם מעט רווח על מנת שיוכלו לתפוח ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  • 7. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ואחרי שתפח אופים כ-30-35 דקות עד להזהבה, מגישים בטמפרטורה חמימה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully