סמבוסק גבינה מלוחה
מתכון מושלם לשבת, שגם הילדים יכולים לעזור בו: סמבוסק גבינה אפוי, שזוף וסקסי. מיקי שמו מכין את הגירסה השפויה של המעדן הפריך שאוכלים בביס אחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-40 יחידות:
- לבצק:
- 200 גרם חמאה רכה
- 200 גרם גבינה כחושה לאפיה (כנען או טוב-טעם) מפוררת
- 2 חלמונים
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפות מים פושרים
- 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- למלית:
- 250 גרם גבינה כחושה לאפייה (כנען או טוב-טעם) מפוררת
- 125 גרם (1/2 גביע) גבינה לבנה 5%
- 125 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה מפוררת
- לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- שומשום וקצח
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק: מערבלים חמאה, גבינה, חלמונים ומלח במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מים, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק חלק.
- 2. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
- 3. מכינים את המלית: מערבבים גבינות בקערה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד השימוש.
- 4. מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 5. ממלאים, מעצבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 סמ וקורצים לעיגולים. מניחים את המלית במרכז הבצק וסוגרים. טובלים בביצה ובתערובת השומשום והקצח.
- 6. אופים כ-20 דקות עד להזהבה.