פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סמבוסק גבינה מלוחה

      מתכון מושלם לשבת, שגם הילדים יכולים לעזור בו: סמבוסק גבינה אפוי, שזוף וסקסי. מיקי שמו מכין את הגירסה השפויה של המעדן הפריך שאוכלים בביס אחד.

      2 מדרגים / 3.48 כוכבים

      סמבוסק גבינה מלוחה (נמרוד סונדרס)
      סמבוסק גבינה מלוחה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-40 יחידות:
      • לבצק:
      • 200 גרם חמאה רכה
      • 200 גרם גבינה כחושה לאפיה (כנען או טוב-טעם) מפוררת
      • 2 חלמונים
      • 1/2 כפית מלח
      • 4 כפות מים פושרים
      • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
      • 2 כפיות אבקת אפייה
      • למלית:
      • 250 גרם גבינה כחושה לאפייה (כנען או טוב-טעם) מפוררת
      • 125 גרם (1/2 גביע) גבינה לבנה 5%
      • 125 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה מפוררת
      • לציפוי:
      • 1 ביצה טרופה
      • שומשום וקצח

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק: מערבלים חמאה, גבינה, חלמונים ומלח במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מים, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק חלק.
      • 2. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
      • 3. מכינים את המלית: מערבבים גבינות בקערה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד השימוש.
      • 4. מחממים תנור ל-190 מעלות.
      • 5. ממלאים, מעצבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים. מניחים את המלית במרכז הבצק וסוגרים. טובלים בביצה ובתערובת השומשום והקצח.
      • 6. אופים כ-20 דקות עד להזהבה.

      עוד מתכוני בורקס

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -