קובה סינייה

אחרי שטעם את הקובה הממיסה של מסעדת עזורה, מכין אבי ביטון בהשראתה קובה עם טריק. במקום סיר מלא קובות - מאפה קובה ממכר בסגנון סינייה שמכינים בתנור ברגע

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • 2 כוסות בורגול דק
  • חצי כוס קמח
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 150 גרם בשר טחון
  • כף רסק עגבניות
  • למילוי:
  • 750 גרם בשר טחון
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל ירוק חריף מנוקה וקצוץ
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • חצי כוס צנוברים
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה.
  • כפית כמון

אופן ההכנה

  • 1.שוטפים את הבורגול כ-5 דקות בתוך מסננת מתחת למים זורמים.
  • 2.מערבבים את חומרי הבצק לתערובת אחידה ונוחה לעבודה.
  • 3. מערבבים יחד את חומרי המילוי.
  • 4.מורחים תבנית מלבנית בשמן זית ומרפדים אותה במחצית מכמות הבצק. עליה מניחים את המילוי. עליו מניחים את המחצית השניה של הבצק , משטחים ומהדקים.
  • 5.מסמנים בחלק העליון של הבצק מעוינים, בעזרת סכין חדה. זולפים מעל שמן זית ואופים כ- 30-40 דקות בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
  • 6. מתינים בסבלנות, מצננים מעט ואוכלים.
  • קובה עיראקית במרק סלק

  • קובה בנוסח יהודי סוריה

  • המדריך השלם לקובה המושלם

  • מפרום קולרבי במילוי בשר

  • בצלים ממולאים בשר ופריקי

  • אמפנדס בקלי קלות

  • סירות קישואים ממולאות בשר

  • ברזאולה של סינטה עגל

  • מלפוף ממולא

  • קוסא מחשי

  • ארטישוק ממולא

  • תחתיות ארטישוק ממולאות

  • כיסוני קורנביף מטוגנים בציפוי פריך

  • קציצות בנטאז' טוניסאיות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully