קובה סינייה
אחרי שטעם את הקובה הממיסה של מסעדת עזורה, מכין אבי ביטון בהשראתה קובה עם טריק. במקום סיר מלא קובות - מאפה קובה ממכר בסגנון סינייה שמכינים בתנור ברגע
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות בורגול דק
- חצי כוס קמח
- 3 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל גרוס
- 150 גרם בשר טחון
- כף רסק עגבניות
- למילוי:
- 750 גרם בשר טחון
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל ירוק חריף מנוקה וקצוץ
- מלח, פלפל שחור גרוס
- חצי כוס צנוברים
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה.
- כפית כמון
אופן ההכנה
- 1.שוטפים את הבורגול כ-5 דקות בתוך מסננת מתחת למים זורמים.
- 2.מערבבים את חומרי הבצק לתערובת אחידה ונוחה לעבודה.
- 3. מערבבים יחד את חומרי המילוי.
- 4.מורחים תבנית מלבנית בשמן זית ומרפדים אותה במחצית מכמות הבצק. עליה מניחים את המילוי. עליו מניחים את המחצית השניה של הבצק , משטחים ומהדקים.
- 5.מסמנים בחלק העליון של הבצק מעוינים, בעזרת סכין חדה. זולפים מעל שמן זית ואופים כ- 30-40 דקות בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
- 6. מתינים בסבלנות, מצננים מעט ואוכלים.