- 1. משרים את האורז במים חמימים לחצי שעה. מסננים ומניחים בין מגבות נייר סופג.
-
- 2. מעבירים את האורז למעבד מזון וטוחנים עד חורמה. מוסיפים את הבשר הטחון ומעבדים בפולסים עד לקבלת מעין בצק. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים.
-
- 3. מכינים את המילוי: מערבבים בשר טחון, סלרי, כף שמן זית, מלח, פלפל, קינמון וגרגרי כוסברה. מחלקים את התערובת לארבעה חלקים.
-
- 4. נוטלים כדור בצק אורז ומניחים בין שתי יריעות ניילון נצמד או נייר אפייה. מרדדים במערוך עד לקבלת מלבן בגודל 15 על 20 ס"מ לערך.
-
- 5. מסירים את עלה הניילון העליון. משטחים על בצק האורז את מילוי הבשר תוך השארת שוליים של כסנטימטר.
-
- 6. מפזרים על הבשר רבע מכמות הצנוברים ועליהם מסדרים במרכז זה לצד זה שישיית משמשים. מרימים את יריעת הניילון התחתונה ומתחילים לגלגל את הקובה תוך שצובטים את הקצוות לסגירה.
-
- 7. ממשיכים בעדינות עד שמתקבל גליל שלם. עוטפים את הגליל באותה יריעת ניילון ומניחים בצד. ממשיכים כך עם שלושת הכדורים הנותרים. מעבירים את ארבעת גלילי הקובה למקרר לחצי שעה לפחות.
-
- 8. בתום זמן הצינון, נוטלים סיר גדול ושטוח שיכול להכיל בשכבה אחת את ארבעת גלילי הקובה. מחממים בסיר שתיים-שלוש כפות שמן זית ומזהיבים בו את הקובות אחת אחת מכל הצדדים.
-
- 9. מניחים בצד את ארבע הקובות הזהובות ובמקומן מכניסים לסיר את הבצל. מטגנים עד לשקיפות. ממליחים ומפלפלים ומערבבים כשתי דקות.
-
- 10. מוסיפים את כל הנוזלים והסוכר ומביאים לרתיחה. מניחים בסיר, זו לצד זו, את רביעיית הקובות. מביאים שוב לרתיחה.
-
- 11. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים שלושת-רבעי השעה בסיר מכוסה, כאשר מדי פעם דואגים להרים את המכסה ולהשקות את הקובות בנוזלי הבישול.
-
- 12. בתום התהליך מעבירים את הקובות לצלחת הגשה. חותכים כל גליל לשניים או שלושה חלקים. יוצקים על גלילי הקובה מנוזלי הבישול ומגישים עם אורז לבן. גם עליו יוצקים כמובן מנוזלי הבישול.