מתכונים חמים

קובה בנוסח יהודי סוריה

לא מעט עדות מתהדרות בקובה שלהן, אבל נראה שהקובה החאלבי הסורי הוא המלך הגדול של כולן. חיים כהן ואלי לנדאו עם מתכון מושלם לארוחה מושלמת.

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .
  • דרגת קושי בינונית

קובה

מחשבון המרות

מצרכים

  • למעטפת הקובה:
  • 2 כוסות אורז פרסי
  • חצי קילו בשר טלה רזה טחון
  • כפית מלח
  • למילוי:
  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • ראש סלרי קטן קצוץ דק
  • 100 גרם צנוברים קלויים
  • 24 משמשים מיובשים שרויים לחצי שעה במים חמים ואז מסוננים ומיובשים בנייר סופג
  • כפית מלח
  • פלפל שחור
  • קמצוץ קינמון
  • כפית גרגרי כוסברה כתושים
  • שמן זית
  • לרוטב:
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • חצי ליטר מיץ רימונים טרי
  • 4 כפות תרכיז (סירופ) רימונים
  • מיץ מסונן של חצי לימון סחוט
  • כפית סוכר
  • מלח ופלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. משרים את האורז במים חמימים לחצי שעה. מסננים ומניחים בין מגבות נייר סופג.
  • 2. מעבירים את האורז למעבד מזון וטוחנים עד חורמה. מוסיפים את הבשר הטחון ומעבדים בפולסים עד לקבלת מעין בצק. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים.
  • 3. מכינים את המילוי: מערבבים בשר טחון, סלרי, כף שמן זית, מלח, פלפל, קינמון וגרגרי כוסברה. מחלקים את התערובת לארבעה חלקים.
  • 4. נוטלים כדור בצק אורז ומניחים בין שתי יריעות ניילון נצמד או נייר אפייה. מרדדים במערוך עד לקבלת מלבן בגודל 15 על 20 ס"מ לערך.
  • 5. מסירים את עלה הניילון העליון. משטחים על בצק האורז את מילוי הבשר תוך השארת שוליים של כסנטימטר.
  • 6. מפזרים על הבשר רבע מכמות הצנוברים ועליהם מסדרים במרכז זה לצד זה שישיית משמשים. מרימים את יריעת הניילון התחתונה ומתחילים לגלגל את הקובה תוך שצובטים את הקצוות לסגירה.
  • 7. ממשיכים בעדינות עד שמתקבל גליל שלם. עוטפים את הגליל באותה יריעת ניילון ומניחים בצד. ממשיכים כך עם שלושת הכדורים הנותרים. מעבירים את ארבעת גלילי הקובה למקרר לחצי שעה לפחות.
  • 8. בתום זמן הצינון, נוטלים סיר גדול ושטוח שיכול להכיל בשכבה אחת את ארבעת גלילי הקובה. מחממים בסיר שתיים-שלוש כפות שמן זית ומזהיבים בו את הקובות אחת אחת מכל הצדדים.
  • 9. מניחים בצד את ארבע הקובות הזהובות ובמקומן מכניסים לסיר את הבצל. מטגנים עד לשקיפות. ממליחים ומפלפלים ומערבבים כשתי דקות.
  • 10. מוסיפים את כל הנוזלים והסוכר ומביאים לרתיחה. מניחים בסיר, זו לצד זו, את רביעיית הקובות. מביאים שוב לרתיחה.
  • 11. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים שלושת-רבעי השעה בסיר מכוסה, כאשר מדי פעם דואגים להרים את המכסה ולהשקות את הקובות בנוזלי הבישול.
  • 12. בתום התהליך מעבירים את הקובות לצלחת הגשה. חותכים כל גליל לשניים או שלושה חלקים. יוצקים על גלילי הקובה מנוזלי הבישול ומגישים עם אורז לבן. גם עליו יוצקים כמובן מנוזלי הבישול.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully