הבורקס של סבתא מריקה
יש מאכלים שמתקשרים לארועים מיוחדים. כזה הוא בורקס הגבינות של סבתא מריקה של אורלי פלאי-ברונשטיין. כעת היא מלמדת גם אתכם איך להכין אותו.
מצרכים
- לבצק:
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כפית גדושה מלח
- 100 גרם חמאה מומסת בטמפ' החדר
- למלית:
- 100 גרם מוצרלה מגוררת
- 100 גרם פטה מפוררת
- 1 גביע קוטג'
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- 1. מערבלים את חומרי הבצק מלבד החמאה והמלח 3 דקות.
- 2. כשהחומרים מתחילים להתגבש לבצק, מוסיפים מלח ולשים עוד 3 דקות. מוסיפים חמאה ולשים עוד 3 דקות עד שהבצק אחיד, רך מאוד, אבל לא דביק.
- 3. עוטפים את הקערה בניילון ומניחים במקרר לתפוח כשעה.
- 4. מערבבים את חומרי המלית.
- 5. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק ככל האפשר. מפזרים את המלית, סוגרים לגלילה עד חצי מעובי הבצק, חותכים ופורסים קטעים בעובי 3 ס"מ. מניחים בתבנית וממשיכים לגלגל ולפרוס ולהניח בתבנית את השאר. מתפיחים עוד חצי שעה.
- 6. מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הבצק בביצה, ואופים כחצי שעה או עד שהבצק זהוב ועשוי.
- 7. מגישים חם.