פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      הבורקס של סבתא מריקה

      יש מאכלים שמתקשרים לארועים מיוחדים. כזה הוא בורקס הגבינות של סבתא מריקה של אורלי פלאי-ברונשטיין. כעת היא מלמדת גם אתכם איך להכין אותו.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בורקס גבינה של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)
      בורקס גבינה של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 500 גרם קמח
      • 1 כף שמרים יבשים
      • 1 כף סוכר
      • 1 כוס מים
      • 1 כפית גדושה מלח
      • 100 גרם חמאה מומסת בטמפ' החדר
      • למלית:
      • 100 גרם מוצרלה מגוררת
      • 100 גרם פטה מפוררת
      • 1 גביע קוטג'
      • 1 ביצה

      אופן ההכנה

      • 1. מערבלים את חומרי הבצק מלבד החמאה והמלח 3 דקות.
      • 2. כשהחומרים מתחילים להתגבש לבצק, מוסיפים מלח ולשים עוד 3 דקות. מוסיפים חמאה ולשים עוד 3 דקות עד שהבצק אחיד, רך מאוד, אבל לא דביק.
      • 3. עוטפים את הקערה בניילון ומניחים במקרר לתפוח כשעה.
      • 4. מערבבים את חומרי המלית.
      • 5. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק ככל האפשר. מפזרים את המלית, סוגרים לגלילה עד חצי מעובי הבצק, חותכים ופורסים קטעים בעובי 3 ס"מ. מניחים בתבנית וממשיכים לגלגל ולפרוס ולהניח בתבנית את השאר. מתפיחים עוד חצי שעה.
      • 6. מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הבצק בביצה, ואופים כחצי שעה או עד שהבצק זהוב ועשוי.
      • 7. מגישים חם.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -