מתכונים חמים

הבורקס של סבתא מריקה

יש מאכלים שמתקשרים לארועים מיוחדים. כזה הוא בורקס הגבינות של סבתא מריקה של אורלי פלאי-ברונשטיין. כעת היא מלמדת גם אתכם איך להכין אותו.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

בורקס גבינה של אורלי פלאי

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 100 גרם חמאה מומסת בטמפ' החדר
  • למלית:
  • 100 גרם מוצרלה מגוררת
  • 100 גרם פטה מפוררת
  • 1 גביע קוטג'
  • 1 ביצה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבלים את חומרי הבצק מלבד החמאה והמלח 3 דקות.
  • 2. כשהחומרים מתחילים להתגבש לבצק, מוסיפים מלח ולשים עוד 3 דקות. מוסיפים חמאה ולשים עוד 3 דקות עד שהבצק אחיד, רך מאוד, אבל לא דביק.
  • 3. עוטפים את הקערה בניילון ומניחים במקרר לתפוח כשעה.
  • 4. מערבבים את חומרי המלית.
  • 5. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק ככל האפשר. מפזרים את המלית, סוגרים לגלילה עד חצי מעובי הבצק, חותכים ופורסים קטעים בעובי 3 ס"מ. מניחים בתבנית וממשיכים לגלגל ולפרוס ולהניח בתבנית את השאר. מתפיחים עוד חצי שעה.
  • 6. מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הבצק בביצה, ואופים כחצי שעה או עד שהבצק זהוב ועשוי.
  • 7. מגישים חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully