וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אצבעות גבינה אפויות ופריכות

קשה למצוא מתכון פשוט יותר בספר מתכוני הנשנושים. נעמה נויהאוז לשה בצק מכל מה שיש לכל אחד במקרר, ומכינה אצבעות גבינה נהדרות במהירות שיא.

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!

אצבעות גבינה אפויות של נעמה נויהאוז. נמרוד סונדרס
אצבעות גבינה אפויות של נעמה נויהאוז

מצרכים למתכון

  • לכ-60 אצבעות:
  • 210 גר' (1/2 1 כוס) קמח תופח
  • 100 גר' חמאה רכה
  • 100 גר' גבינה לבנה 9%
  • 100 גר' גבינה צהובה מגוררת
  • 2 כפות שמנת חמוצה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 ביצה טרופה למריחה
  • שומשום, קצח ופרג שלם לזרייה.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. לשים את כל חומרי הבצק בקערה עד שמקבלים בצק רך ונעים. משאירים לנוח במקרר חצי שעה לפחות.
  • 3. מגלגלים מהבצק אצבעות באורך כ-15 ס"מ ובעובי 1 ס"מ.
  • 4. מורחים את אצבעות הבצק בביצה. מפזרים על משטח העבודה שומשום, קצח ופרג שלם, ומגלגלים בתוכם את האצבעות.
  • 5. מניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה. מכניסים לתנור החם ל-20 דקות עד להזהבה.
  • 6. מצננים לגמרי, ושומרים בקופסה אטומה עד 3 ימים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully