אצבעות גבינה אפויות ופריכות
קשה למצוא מתכון פשוט יותר בספר מתכוני הנשנושים. נעמה נויהאוז לשה בצק מכל מה שיש לכל אחד במקרר, ומכינה אצבעות גבינה נהדרות במהירות שיא.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-60 אצבעות:
- 210 גר' (1/2 1 כוס) קמח תופח
- 100 גר' חמאה רכה
- 100 גר' גבינה לבנה 9%
- 100 גר' גבינה צהובה מגוררת
- 2 כפות שמנת חמוצה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית סוכר
- 1 ביצה טרופה למריחה
- שומשום, קצח ופרג שלם לזרייה.
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 2. לשים את כל חומרי הבצק בקערה עד שמקבלים בצק רך ונעים. משאירים לנוח במקרר חצי שעה לפחות.
- 3. מגלגלים מהבצק אצבעות באורך כ-15 ס"מ ובעובי 1 ס"מ.
- 4. מורחים את אצבעות הבצק בביצה. מפזרים על משטח העבודה שומשום, קצח ופרג שלם, ומגלגלים בתוכם את האצבעות.
- 5. מניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה. מכניסים לתנור החם ל-20 דקות עד להזהבה.
- 6. מצננים לגמרי, ושומרים בקופסה אטומה עד 3 ימים.