ספנקופיטה
הספנקופיטה הוא מאפה יווני פריך במילוי גבינות ותרד, כזה שמצריך לידו אוזו, ים, ובריזה טובה. ניתן להכין גם עם בצק פילו הזקוק להפשרה של לילה במקרר, או עם עלי יופיקה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית פיירקס מלבנית 32*28 ס"מ או עגולה בקוטר 30-28 ס"מ:
- 1 עלה יופקה
- 4 כפות שמן זית
- 1 ביצה טרופה
- למלית:
- 200 גרם גבינה מלוחה (פטה או בולגרית) מפוררת
- 150 גרם קשקבל מגוררת
- 2 ביצים
- 3 כוסות עלי תרד קצוצים
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הגבינות עם הביצים, מלח (בזהירות, קחו בחשבון את מליחות הגבינה) ופלפל.
- 2. מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 3. משמנים תבנית פיירקס במעט שמן זית ופורסים עליה עלה יופקה משומן ואת השוליים שומטים החוצה.
- 4. מפזרים חצי מכמות עלי התרד, יוצקים את המלית, מפזרים את יתר עלי התרד ומניחים את השוליים של עלי היופקה מעל.
- 5. מברישים בביצה טרופה ואופים כ-35 דקות.
- 6. מצננים מעט לפני שחותכים ומגישים.