פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      באניצה – מאפה פילו עם דלעת וגבינות

      אורלי פלאי ברונשטיין מלמדת לאפות באניצה, מאפה פילו בולגרי משגע עם דלעת וגבינות

      3 מדרגים / 3.41 כוכבים

      מאפה פילו עם דלעת וגבינות (נמרוד סונדרס)
      מאפה פילו עם דלעת וגבינות (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • חומרים לתבנית פיירקס בגודל 25*32 ס"מ:
      • 11 עלי פילו, שהופשר לילה במקרר
      • כ-1/4 כוס שמן (אצל סבתא רגיל, אצלי זית ואפשר גם חמאה מומסת)
      • 1 גבעול כרישה או בצל חתוך גס
      • 300 גרם דלעת פרוסה דק
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 1 חבילה גבינת "טוב טעם"
      • 200 גרם גרם קשקבל מגוררת
      • 2 גביעי יוגורט
      • 3 ביצים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים מחבת עם כף שמן זית ומקפיצים את הכרישה והדלעת עם מלח ופלפל 3 דקות עד שמתרככים מעט. מצננים.
      • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 3. מערבבים את הגבינות עם יוגורט וביצים. מתבלים במלח ופלפל.
      • 4. מברישים את התבנית בשמן ומרכיבים את המאפה: מתחילים בשלושה עלים, מברישים בשמן, מפזרים שליש מכמות המלית, מסדרים את הדלעת והכרישה, מקמטים 6 עלים ומניחים על גבי הדלעת והכרישה ויוצקים את יתרת המלית מעל. לבסוף. מניחים שני עלי פילו מעל – ומברישים אותם בשמן.
      • 5. אופים במשך 35-40 דקות עד שהמאפה זהוב. מצננים מעט לפני החיתוך, כדי שהמלית תתייצב.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -