מתכונים חמים

באניצה – מאפה פילו עם דלעת וגבינות

אורלי פלאי ברונשטיין מלמדת לאפות באניצה, מאפה פילו בולגרי משגע עם דלעת וגבינות

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מאפה פילו עם דלעת וגבינות

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים לתבנית פיירקס בגודל 25*32 ס"מ:
  • 11 עלי פילו, שהופשר לילה במקרר
  • כ-1/4 כוס שמן (אצל סבתא רגיל, אצלי זית ואפשר גם חמאה מומסת)
  • 1 גבעול כרישה או בצל חתוך גס
  • 300 גרם דלעת פרוסה דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 חבילה גבינת "טוב טעם"
  • 200 גרם גרם קשקבל מגוררת
  • 2 גביעי יוגורט
  • 3 ביצים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת עם כף שמן זית ומקפיצים את הכרישה והדלעת עם מלח ופלפל 3 דקות עד שמתרככים מעט. מצננים.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 3. מערבבים את הגבינות עם יוגורט וביצים. מתבלים במלח ופלפל.
  • 4. מברישים את התבנית בשמן ומרכיבים את המאפה: מתחילים בשלושה עלים, מברישים בשמן, מפזרים שליש מכמות המלית, מסדרים את הדלעת והכרישה, מקמטים 6 עלים ומניחים על גבי הדלעת והכרישה ויוצקים את יתרת המלית מעל. לבסוף. מניחים שני עלי פילו מעל – ומברישים אותם בשמן.
  • 5. אופים במשך 35-40 דקות עד שהמאפה זהוב. מצננים מעט לפני החיתוך, כדי שהמלית תתייצב.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully