וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שקיקי פילו ממולאים תפוחי אדמה

שקיקי פילו ממולאים תפוחי אדמה, מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות

מתכון מאת: מערכת וואלה

וואלה קיץ, משולשי פילו. נמרוד סונדרס
וואלה קיץ, משולשי פילו

מצרכים למתכון

  • ל–8 שקיקי פילו:
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 חבילה גבינת ריקוטה (250 גרם)
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 4 דפי בצק פילו
  • 50 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים. מוציאים מהמים ומועכים למחית. מעבירים לקערה גדולה.
  • 2. מוסיפים לקערה את הגבינה, השמיר, אגוז המוסקט, הבצל הירוק והשום. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 3. גוזרים את דפי הפילו לריבועים בגודל 20 על 20 ס"מ ומכסים במגבת לחה.
  • 4. לוקחים ריבוע, מברישים בחמאה מומסת, מניחים באלכסון ריבוע נוסף ומברישים שוב בחמאה.
  • 5. מניחים במרכזו של כל ריבוע כ–2 כפות מהמלית. מכווצים ומהדקים את כל הקצוות יחד ומברישים במעט חמאה מומסת.
  • 6. מסדרים את השקיקים על תבנית משומנת. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות צלזיוס במשך כ-15 דקות, עד שהפילו מזהיב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully