מאפה ארטישוק וגבינת צאן
מתכון באדיבות השף אלון גונן, מסעדת אל בריו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 10 תחתיות ארטישוק טרי חתוכים לקוביות קטנות
- כוס יין לבן
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
- כפית עלי טימין טריים
- רבע קילו גבינת עזים חצי קשה מפוררת
- 8 עלי פילו
אופן ההכנה
- 1. מחממים במחבת טפלון את היין ומוסיפים את כל המרכיבים חוץ מהגבינה.
- 2. מבשלים את הארטישוקים עד שהקוביות רכות. מסננים את הנוזלים שהצטברו ומוסיפים את גבינת הצאן. מערבבים.
- 3. מסדרים את עלי הפילו בצורת קערה בינונית וממלאים אותה במלית הארטישוקים.
- 4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את הפילו כרבע שעה או עד שהואשחום וזהוב.