בורקיטס במילוי גבינה בולגרית
למה לקנות בורקס אם אפשר להכין בבית במהירות האור? נעמה נויהאוז אופה בורקיטס פריכים לשבועות עם גבינה בולגרית ועוד הפתעה קטנה.
בורקיטס גבינה של נעמה נויהאוז (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- לכ-30 בורקיטס:
- לבצק:
- 140 גר' קמח (1 כוס)
- 100 גר' חמאה רכה
- 100 גר' שמנת חמוצה
- 1 כפית סוכר
- למילוי:
- 60 גר' גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות
- 15 זיתים ירוקים ללא גלעינים חתוכים לשתיים
- ביצה טרופה למריחה והדבקה
- זעתר לזרייה
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 2. לשים את כל חומרי הבצק בקערה עד קבלת בצק רך ונעים.
- נותנים לבצק לנוח במקרר חצי שעה לפחות.
- 3. מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים לעובי של כ-3 מ"מ.
- 4. קורצים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות או כוס (כ-6 ס"מ קוטר).
- 5. מורחים ביצה בשולי העיגולים. שמים קוביית בולגרית וחצי זית באמצע כל עיגול. מקפלים באמצע וסוגרים היטב. מהדקים את שולי הבורקיטס בעזרת שיני מזלג. מורחים בביצה טרופה, ומפזרים מעט זעתר.
- 6. אופים כרבע שעה עד להזהבה קלה.
- 7. אוכלים חם.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה