בורקיטס במילוי גבינה בולגרית
למה לקנות בורקס אם אפשר להכין בבית במהירות האור? נעמה נויהאוז אופה בורקיטס פריכים לשבועות עם גבינה בולגרית ועוד הפתעה קטנה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-30 בורקיטס:
- לבצק:
- 140 גר' קמח (1 כוס)
- 100 גר' חמאה רכה
- 100 גר' שמנת חמוצה
- 1 כפית סוכר
- למילוי:
- 60 גר' גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות
- 15 זיתים ירוקים ללא גלעינים חתוכים לשתיים
- ביצה טרופה למריחה והדבקה
- זעתר לזרייה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 2. לשים את כל חומרי הבצק בקערה עד קבלת בצק רך ונעים.
- נותנים לבצק לנוח במקרר חצי שעה לפחות.
- 3. מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים לעובי של כ-3 מ"מ.
- 4. קורצים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות או כוס (כ-6 ס"מ קוטר).
- 5. מורחים ביצה בשולי העיגולים. שמים קוביית בולגרית וחצי זית באמצע כל עיגול. מקפלים באמצע וסוגרים היטב. מהדקים את שולי הבורקיטס בעזרת שיני מזלג. מורחים בביצה טרופה, ומפזרים מעט זעתר.
- 6. אופים כרבע שעה עד להזהבה קלה.
- 7. אוכלים חם.