- 1. במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים במשך כמה שניות.
-
- 2. עוצרים ומוסיפים ביצים, חלב, דבש, תמצית וניל. מעבדים כחמש דקות במהירות בינונית.
-
- 3. מוסיפים חמאה ומלח וממשיכים לעבד כחמש דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד ומבריק. מעבירים את הבצק לארבע שעות עד לילה במקרר בקערה משומנת מעט מכוסה בשקית ניילון (משאירים חור קטן לאוויר).
-
- 4. מערבבים היטב את חומרי המילוי ללא הפקאנים.
-
- 5. בסיר קטן על אש קטנה ממיסים תוך ערבוב את חומרי הקרמל ונותנים לבעבע בעדינות כשתי דקות. משמנים את תבנית האפייה במעט שמן או חמאה ומוזגים לתוכה את הקרמל. נותנים לקרמל להתקרר מעט בזמן שמרדדים ומכינים את שבלולי הבצק.
-
- 6. מרדדים את הבצק המקורר למלבן בעובי של כחצי ס"מ. 35*20 ס"מ במידותיו. מורחים מעט מסירופ הקרמל על הבצק. מוסיפים את מלית הגבינות ומפזרים פקאנים. מגלגלים לרולדה.
-
- 7. חותכים לשבלולים בעובי של כ3.5 ס"מ. מציבים את השבלולים על גבי הקרמל עם רווחים קלים ביניהם ונותנים לתפוח כחצי שעה.
-
- 8. אופים בטמפרטורה 175 מעלות כארבעים דקות עד להשחמת השבלולים ובעבוע הקרמל.
-
- 9. לאחר צינון של כחמש דקות, מניחים צלחת הגשה על גבי התבנית והופכים בזהירות את העוגה (בתנועה מהירה וזהירה). מומלץ לאכול בעודה חמה ונוטפת.