וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שבלולי שמרים במילוי מסקרפונה

לא בדיוק קינוח, לא בדיוק מנה ראשונה: נעמה נויהאוז מציגה מאפה שמרים מתגמל במילוי גבינת מסקרפונה, קרם פרש ופקאן ובציפוי קרמל, שמשלב מתיקות ומליחות בצורה מושלמת.

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

שבלולי שמרים פקאן. נמרוד סונדרס
שבלולי שמרים פקאן

מצרכים למתכון

  • לעוגה עגולה בקוטר 28, (לא לאפות בתבנית קפיצית, הקרמל עשוי לנזול החוצה, מומלץ בפיירקס עגול):
  • לבצק: (להכין יום או כמה שעות לפני האפיה)
  • 3 כוסות קמח (420 גרם)
  • 7 גרם שמרים יבשים (ככפית וחצי)
  • 2 ביצים בגודל m טרופות
  • 180 מ"ל חלב (3/4 כוס)
  • 60 גרם דבש (3 כפות)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 150 גרם חמאה בטמפ' חדר חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • למילוי הגבינה:
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה בטמפ' חדר
  • 250 גרם קרם פרש
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 2 כפות סוכר
  • 50 גרם (1/2 כוס) פקאנים שבורים גס
  • לקרמל: (מכינים ביום האפייה)
  • 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 180 גרם דבש
  • 150 גרם מייפל
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים במשך כמה שניות.
  • 2. עוצרים ומוסיפים ביצים, חלב, דבש, תמצית וניל. מעבדים כחמש דקות במהירות בינונית.
  • 3. מוסיפים חמאה ומלח וממשיכים לעבד כחמש דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד ומבריק. מעבירים את הבצק לארבע שעות עד לילה במקרר בקערה משומנת מעט מכוסה בשקית ניילון (משאירים חור קטן לאוויר).
  • 4. מערבבים היטב את חומרי המילוי ללא הפקאנים.
  • 5. בסיר קטן על אש קטנה ממיסים תוך ערבוב את חומרי הקרמל ונותנים לבעבע בעדינות כשתי דקות. משמנים את תבנית האפייה במעט שמן או חמאה ומוזגים לתוכה את הקרמל. נותנים לקרמל להתקרר מעט בזמן שמרדדים ומכינים את שבלולי הבצק.
  • 6. מרדדים את הבצק המקורר למלבן בעובי של כחצי ס"מ. 35*20 ס"מ במידותיו. מורחים מעט מסירופ הקרמל על הבצק. מוסיפים את מלית הגבינות ומפזרים פקאנים. מגלגלים לרולדה.
  • 7. חותכים לשבלולים בעובי של כ3.5 ס"מ. מציבים את השבלולים על גבי הקרמל עם רווחים קלים ביניהם ונותנים לתפוח כחצי שעה.
  • 8. אופים בטמפרטורה 175 מעלות כארבעים דקות עד להשחמת השבלולים ובעבוע הקרמל.
  • 9. לאחר צינון של כחמש דקות, מניחים צלחת הגשה על גבי התבנית והופכים בזהירות את העוגה (בתנועה מהירה וזהירה). מומלץ לאכול בעודה חמה ונוטפת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully