מתכונים חמים

פאי בטטה קרמל

ספק מאפה ספק קינוח מופרע של לילה כל הקדושים, שמגיש את השחיתות האמריקאית במלוא הדרה. לא תאמינו כמה טעים השילוב של בטטה אפויה עם בצק פאי

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

פאי בטטה

מחשבון המרות

מצרכים

  • תבנית פאי נשלפת בקוטר 28
  • לתחתית (קלתית):
  • 250 גר' פתי בר טחון דק
  • 200 גר' חמאה מומסת
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • למלית:
  • 200 גר' סוכר (1 כוס)
  • 80 מ"ל מים פושרים (1/3 כוס)
  • 480 מ"ל שמנת מתוקה (2 כוסות)
  • בטטה אחת ענקית (גודל אמה) או 2 בינוניות (גודל כף יד) או 3 קטנות שאמורות לספק לכם בסוף התהליך 450 גר' בטטה מעוכה (2 כוסות)
  • 1 כפית אבקת קינמון
  • קורט ציפורן טחון
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 1 כפות קמח
  • 4 ביצים בגודל L
  • תוספות אפשריות לשחיתות מירבית (לא חובה)
  • גבינת מסקרפונה / קצפת/ שוקולד מריר מומס או חתוך לשבבים / אבקת קקאו / אבקת סוכר / רוטב מייפל / דבש/ סילאן/ גלידת וניל / בוטנים או פקאנים מסוכרים וכל טופינג אמריקני שעולה על דעתכם.
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים היטב בקערה את כל חומרי התחתית לכדי תערובת דביקה. מעבירים לתבנית האפייה ומצמידים היטב לתחתית ולשוליים עד קצותיהם. (אם התערובת פירורית מדי, ניתן לעבוד בידיים רטובות או להוסיף כף חלב). מכניסים למקרר להתייצבות.
  • 2. על תבנית אפייה מרופדת מפזרים בנדיבות מלח גס ומניחים מעליו את הבטטות. אופים בחום גבוה (200 מעלות) כחצי שעה. בודקים שהבטטות התרככו ומוציאים. מצננים כמה דקות מחוץ לתבנית. מקלפים את הבטטות בזהירות ומרוקנים את תוכנן לקערה.
  • 3. ניגשים להכנת הקרמל: לתוך קלחת בינונית מכניסים את המים והסוכר ומבשלים כ-10 דקות עד לבעבוע ורתיחה (יש להקפיד לא לערבב אלא רק לסובב בעזרת הידית מצד לצד בתנועות סיבוביות). מנמיכים את האש ויוצקים בזהירות ובאטיות את השמנת. מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לשינוי צבע ומרקם סמיך יותר. מסירים מהאש.
  • 4. בינתיים תוך שהקרמל מצטנן מועכים את הבטטות ומוסיפים את התבלינים והקמח ומערבבים היטב למרקם משחתי וחלק.
  • 5. כעת מחברים: מכניסים בשתי פעימות את תערובת הבטטה לתוך הקרמל החמים ומערבבים היטב בעזרת המטרפה.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת, כאשר מקפידים להטמיע אותן היטב בין לבין.
  • 6. מוציאים את התבנית מהמקרר, מניחים על אחת מתבניות התנור ויוצקים לתוכה את המלית (משאירים 3 -2 מ"מ מהשוליים העליונים).
  • 7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-165 מעלות טורבו לאפייה בת שעה (60 דק'). כדאי במחצית השעה לסובב את התבנית.
  • 8. מצננים שלוש שעות לפחות ומגישים עם תוספות מושחתות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully