- 1. מערבבים היטב בקערה את כל חומרי התחתית לכדי תערובת דביקה. מעבירים לתבנית האפייה ומצמידים היטב לתחתית ולשוליים עד קצותיהם. (אם התערובת פירורית מדי, ניתן לעבוד בידיים רטובות או להוסיף כף חלב). מכניסים למקרר להתייצבות.
-
- 2. על תבנית אפייה מרופדת מפזרים בנדיבות מלח גס ומניחים מעליו את הבטטות. אופים בחום גבוה (200 מעלות) כחצי שעה. בודקים שהבטטות התרככו ומוציאים. מצננים כמה דקות מחוץ לתבנית. מקלפים את הבטטות בזהירות ומרוקנים את תוכנן לקערה.
-
- 3. ניגשים להכנת הקרמל: לתוך קלחת בינונית מכניסים את המים והסוכר ומבשלים כ-10 דקות עד לבעבוע ורתיחה (יש להקפיד לא לערבב אלא רק לסובב בעזרת הידית מצד לצד בתנועות סיבוביות). מנמיכים את האש ויוצקים בזהירות ובאטיות את השמנת. מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לשינוי צבע ומרקם סמיך יותר. מסירים מהאש.
-
- 4. בינתיים תוך שהקרמל מצטנן מועכים את הבטטות ומוסיפים את התבלינים והקמח ומערבבים היטב למרקם משחתי וחלק.
-
- 5. כעת מחברים: מכניסים בשתי פעימות את תערובת הבטטה לתוך הקרמל החמים ומערבבים היטב בעזרת המטרפה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, כאשר מקפידים להטמיע אותן היטב בין לבין.
-
- 6. מוציאים את התבנית מהמקרר, מניחים על אחת מתבניות התנור ויוצקים לתוכה את המלית (משאירים 3 -2 מ"מ מהשוליים העליונים).
-
- 7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-165 מעלות טורבו לאפייה בת שעה (60 דק'). כדאי במחצית השעה לסובב את התבנית.
-
- 8. מצננים שלוש שעות לפחות ומגישים עם תוספות מושחתות.