פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קאפקייק בטטה ושוקולד

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מתכוני בטטה של פיליס גלזר (נמרוד סונדרס)
      מתכוני בטטה של פיליס גלזר (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לכ-14 יחידות:
      • 60 גרם שוקולד מריר (מומלץ 60%)
      • 1/2 כפית וניל טבעי
      • מים רותחים
      • 1/3 1 כוסות קמח 70% מלא
      • 3/4 כוס סוכר קנים אורגני
      • 1/2 כפית מכל אחד: אבקת אפייה, אבקת סודה, קינמון
      • 1/4 כפית גי'נג'ר
      • קורט ציפורן ואגוז מוסקט
      • 1/2 כפית מלח
      • 1 כוס בטטה מבושלת ומעוכה
      • 3/4 כוס שמן (רצוי שמן זרעי ענבים)
      • 2 ביצים
      • לקישוט
      • אבקת סוכר (לא חובה)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מניחים מנג'טים בתבנית לקאפקייק.
      • 2. מנפים ביחד את כל החומרים היבשים מלבד הסוכר, מוסיפים את הסוכר ושמים בצד. בקערה גדולה יותר טורפים בטטה ושמן ואז טורפים פנימה את הביצים אחת-אחת ומערבבים אחרי כל תוספת.
      • 3. ממיסים שוקולד ווניל בקערה בתוך סיר עם מים רותחים. מכסים עד שהשוקולד נמס.
      • 4. מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים ומערבבים היטב. בוחשים פנימה את האגוזים, אם משתמשים. מוציאים שליש מהבלילה ושמים בקערה נפרדת. בוחשים פנימה את תערובת השוקולד המומס והמים הרותחים.
      • 5. מחלקים את הבלילת הבטטה בין המנג'טים עד לחצי גובה. בעזרת כף, מחלקים את בלילת השוקולד בין המנג'טים ובעזרת סכין מוכנס עד לתחתית כל מנג'ט מערבבים קלות את שתי הבלילות כמו בעוגת שיש, ערבוב שטחי בלבד (לא עד ששתי הבלילות אחידות). אופים בתנור מחומם מראש כ-20 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי. מוציאים, מצננים ומקשטים באבקת סוכר אם רוצים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -