בטטה וחילבה ירוק הודי

מתכון בריא של פיליס גלזר

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה!
מתכוני חילבה של פיליס גלזר

מצרכים

  • ל-4 מנות
  • 1 בטטה 750 גרם, מקולפת וחתוכה לקוביות בינוניות-קטנות
  • 3 כפות שמן קוקוס או גהי (חמאה מזוקקת)
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1 כפית זרעי חרדל שחור
  • 400 גרם חילבה ירוק, ללא גבעולים, קצוץ, או תרד טרי או עלי מנגולד שטוף וקצוץ
  • 1/4-1/2 כפית פפריקה או פלפל חריף
  • 1/2-1 כפית כורכום
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כפית גראם מסאלה (תערובת תבלינים הודית, ניתן למצוא בחנויות תבלינים)
  • פלחי לימון או ליים
  • הערה: לא משיגים חילבה טרי? אפשר להכין את התבשיל הזה עם תרד ולהוסיף כפית או שתיים תבלין חילבה יבש טחון לתרד. אפשר גם להחליף את הבטטה בתפוחי אדמה קטנטנים לא קלופים וחצויים.

אופן ההכנה

  • 1.מחממים את השמן או הגהי במחבת גדולה וכבדה, רצוי נונ-סטיק. מוסיפים את קוביות הבטטה ומגנים עד שהם מתחילים להשחים. מוציאים ושמים בצד.
  • 2.מוסיפים למחבת את הכמון וזרעי החרדל ומטגנים עד שזרעי החרדל מאפירים (פחות מדקה). בוחשים פנימה את עלי החילבה, התרד והמנגולד, פפריקה או פלפל חריף, כורכום ומעט מים. מכסים ומבשלים רק עד שחילבה או התרד מאבדים מצבעם ומתכווצים, כ-5 דקות.
  • 3.מחזירים את הבטטה למחבת ביחד עם הגרם מסלה ומלח לפי הטעם, מערבבים בקלות עם עלי החילבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שקוביות הבטטה רכים. מגישים עם פלחי לימון או ליים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully