פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל בשר טריפוליטאי

      טבחה בלסלק- את המתכון שלפניכם מכינה מדי חג אתי, אמו של הקצב ניר מסילתי מקצביית לה בוצ'ר. מאחורי התבשיל הביתי של בשר, תפוחי אדמה ושעועית, מסתתרת טכניקה של בישול עילי - תמצית של עלי סלק (מנגולד) מושחרים.

      13 מדרגים / 3.34 כוכבים

      טבחה בלסלק ( , צילום: דניה ווינר)
      טבחה בלסלק ( , צילום: דניה ווינר)

      מצרכים

      • כמות: עבור 8-10 מנות
      • 3 חבילות גדולות של עלי סלק (מנגולד) או 4 קופסאות תרד טרי
      • 1/2 כוס שמן
      • 2 קילו בשר לחי או אונטריב, חתוך לקוביות גדולות
      • 2 ראשי שום שלמים
      • 4 תפוחי אדמה לבנים
      • 1/2 1 כוסות שעועית לבנה, מושרית למשך לילה (או 3 כוסות שעועית לבנה קפואה)
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. שוטפים היטב את עלי המנגולד או התרד, מייבשים היטב וקוצצים דק.
      • 2. לסיר רחב יוצקים את השמן ומוסיפים את העלים הקצוצים. מטגנים כשעתיים, עד שכל העלים הופכים שחורים לחלוטין. מקפידים לערבב מדי פעם.
      • 3. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים, את הבשר וראשי השום השלמים. מוסיפים כף שטוחה מלח וכפית פלפל שחור גרוס. מביאים לרתיחה.
      • 4. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. במידה ומשתמשים בשעועית יבשה מושרית - מוסיפים אותה לסיר בשלב זה ומבשלים כשעתיים. במידה ומשתמשים בשעועית קפואה, מוסיפים אותה רק לקראת סוף הבישול.
      • 5. לאחר שעתיים, טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. מוסיפים תפוחי אדמה (ואת השעועית הקפואה אם בחרנו בה) ומבשלים כשעה נוספת, ללא כיסוי, עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב מאוד סמיך.
      • 6. בסיום הבישול אפשר להוסיף לסיר כוס עשבי תיבול טריים - נענע, פטרוזיליה או שניהם. התבשיל המסורתי יקבל רעננות נהדרת.
      • שימו לב: בסיום הבישול הרוטב צריך להיות מאוד סמיך. הימנעו ככל שניתן מהוספת נוזלים לסיר, ורק אם נראה כי התבשיל עומד להיחרך, הוסיפו מעט מים.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -