וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל בשר טריפוליטאי

טבחה בלסלק- את המתכון שלפניכם מכינה מדי חג אתי, אמו של הקצב ניר מסילתי מקצביית לה בוצ'ר. מאחורי התבשיל הביתי של בשר, תפוחי אדמה ושעועית, מסתתרת טכניקה של בישול עילי - תמצית של עלי סלק (מנגולד) מושחרים.

מתכון מאת: מערכת וואלה

טבחה בלסלק. צילום: דניה ווינר,
טבחה בלסלק/צילום: דניה ווינר

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 8-10 מנות
  • 3 חבילות גדולות של עלי סלק (מנגולד) או 4 קופסאות תרד טרי
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 קילו בשר לחי או אונטריב, חתוך לקוביות גדולות
  • 2 ראשי שום שלמים
  • 4 תפוחי אדמה לבנים
  • 1/2 1 כוסות שעועית לבנה, מושרית למשך לילה (או 3 כוסות שעועית לבנה קפואה)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים היטב את עלי המנגולד או התרד, מייבשים היטב וקוצצים דק.
  • 2. לסיר רחב יוצקים את השמן ומוסיפים את העלים הקצוצים. מטגנים כשעתיים, עד שכל העלים הופכים שחורים לחלוטין. מקפידים לערבב מדי פעם.
  • 3. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים, את הבשר וראשי השום השלמים. מוסיפים כף שטוחה מלח וכפית פלפל שחור גרוס. מביאים לרתיחה.
  • 4. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. במידה ומשתמשים בשעועית יבשה מושרית - מוסיפים אותה לסיר בשלב זה ומבשלים כשעתיים. במידה ומשתמשים בשעועית קפואה, מוסיפים אותה רק לקראת סוף הבישול.
  • 5. לאחר שעתיים, טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. מוסיפים תפוחי אדמה (ואת השעועית הקפואה אם בחרנו בה) ומבשלים כשעה נוספת, ללא כיסוי, עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב מאוד סמיך.
  • 6. בסיום הבישול אפשר להוסיף לסיר כוס עשבי תיבול טריים - נענע, פטרוזיליה או שניהם. התבשיל המסורתי יקבל רעננות נהדרת.
  • שימו לב: בסיום הבישול הרוטב צריך להיות מאוד סמיך. הימנעו ככל שניתן מהוספת נוזלים לסיר, ורק אם נראה כי התבשיל עומד להיחרך, הוסיפו מעט מים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully