- 1. שוטפים היטב את עלי המנגולד או התרד, מייבשים היטב וקוצצים דק.
- 2. לסיר רחב יוצקים את השמן ומוסיפים את העלים הקצוצים. מטגנים כשעתיים, עד שכל העלים הופכים שחורים לחלוטין. מקפידים לערבב מדי פעם.
- 3. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים, את הבשר וראשי השום השלמים. מוסיפים כף שטוחה מלח וכפית פלפל שחור גרוס. מביאים לרתיחה.
- 4. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. במידה ומשתמשים בשעועית יבשה מושרית - מוסיפים אותה לסיר בשלב זה ומבשלים כשעתיים. במידה ומשתמשים בשעועית קפואה, מוסיפים אותה רק לקראת סוף הבישול.
- 5. לאחר שעתיים, טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. מוסיפים תפוחי אדמה (ואת השעועית הקפואה אם בחרנו בה) ומבשלים כשעה נוספת, ללא כיסוי, עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב מאוד סמיך.
- 6. בסיום הבישול אפשר להוסיף לסיר כוס עשבי תיבול טריים - נענע, פטרוזיליה או שניהם. התבשיל המסורתי יקבל רעננות נהדרת.
-
- שימו לב: בסיום הבישול הרוטב צריך להיות מאוד סמיך. הימנעו ככל שניתן מהוספת נוזלים לסיר, ורק אם נראה כי התבשיל עומד להיחרך, הוסיפו מעט מים.