פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פילה בקר במילוי עלי מנגולד ופירות

      מאיר רוזנברג הוא שף במלון "רימונים גלי כנרת" הפסטורלי שבטבריה, ויש לו חתיכת מתכון עבורכם: פילה בקר, הממולא במנגולד חמצמץ, פיסטוקים ופירות יבשים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פילה בקר במילוי של עלי מנגולד (יח
      פילה בקר במילוי של עלי מנגולד (יח"צ)

      מצרכים

      • 1 נתח פילה בקר במשקל של 1.200 ק"ג
      • 100 גרם עוף טחון
      • 3 יחידות עלי מנגולד (עלי סלק)
      • 50 גרם פיסטוקים
      • 50 גרם צנוברים
      • 50 גרם משמשים מיובשים
      • 50 גרם שזיפים מיובשים
      • מלח
      • פלפל לבן
      • אגוז מוסקט
      • 1 כוס יין אדום
      • פלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את קצוות הפילה ומשתמשים בחלקו המרכזי של הפילה להמשך עבודה.
      • 2. חותכים את הפילה לאורכו (לא עד הסוף) ומשאירים בשר בעובי 1 ס"מ מחובר בקצה.
      • 3. חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות ומערבבים אותם עם הצנוברים הפיסטוקים העוף הטחון מלח פלפל ואגוז מוסקט.
      • 4. מבשלים את עלי המנגולד במים רותחים בישול קצר מאוד (דקה אחת) ומקררים אותם מיד במים קרים.
      • 5. מניחים את עלי המנגולד על קרש חיתוך וממלאים במלית העוף עם הפירות היבשים.
      • 6. מגלגלים את עלי המנגולד עד לקבלת גליל אחיד בקוטר 1.5 ס"מ ומניחים אותו במרכז הפילה.
      • 7. מגלגלים את הפילה לצורת גליל וקושרים את הפילה עם חוט "שמשון".
      • 8. על הפילה יוצקים את היין והפלפל שחור גרוס.
      • 9. מכניסים את הפילה לתנור חם (חום של 200 מעלות) למשך כ-20 דקות ולכ- 10 דקות נוספות בחום של 170 מעלות.
      • 10. מוציאים את הפילה וחותכים אותו למנות.
      • 11. סידור הצלחת: במרכז הצלחת מניחים את הפילה ומסביב מסדרים את התוספות.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -