וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה בקר במילוי עלי מנגולד ופירות

מאיר רוזנברג הוא שף במלון "רימונים גלי כנרת" הפסטורלי שבטבריה, ויש לו חתיכת מתכון עבורכם: פילה בקר, הממולא במנגולד חמצמץ, פיסטוקים ופירות יבשים.

מתכון מאת: מערכת וואלה

פילה בקר במילוי של עלי מנגולד.
פילה בקר במילוי של עלי מנגולד

מצרכים למתכון

  • 1 נתח פילה בקר במשקל של 1.200 ק"ג
  • 100 גרם עוף טחון
  • 3 יחידות עלי מנגולד (עלי סלק)
  • 50 גרם פיסטוקים
  • 50 גרם צנוברים
  • 50 גרם משמשים מיובשים
  • 50 גרם שזיפים מיובשים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט
  • 1 כוס יין אדום
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את קצוות הפילה ומשתמשים בחלקו המרכזי של הפילה להמשך עבודה.
  • 2. חותכים את הפילה לאורכו (לא עד הסוף) ומשאירים בשר בעובי 1 ס"מ מחובר בקצה.
  • 3. חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות ומערבבים אותם עם הצנוברים הפיסטוקים העוף הטחון מלח פלפל ואגוז מוסקט.
  • 4. מבשלים את עלי המנגולד במים רותחים בישול קצר מאוד (דקה אחת) ומקררים אותם מיד במים קרים.
  • 5. מניחים את עלי המנגולד על קרש חיתוך וממלאים במלית העוף עם הפירות היבשים.
  • 6. מגלגלים את עלי המנגולד עד לקבלת גליל אחיד בקוטר 1.5 ס"מ ומניחים אותו במרכז הפילה.
  • 7. מגלגלים את הפילה לצורת גליל וקושרים את הפילה עם חוט "שמשון".
  • 8. על הפילה יוצקים את היין והפלפל שחור גרוס.
  • 9. מכניסים את הפילה לתנור חם (חום של 200 מעלות) למשך כ-20 דקות ולכ- 10 דקות נוספות בחום של 170 מעלות.
  • 10. מוציאים את הפילה וחותכים אותו למנות.
  • 11. סידור הצלחת: במרכז הצלחת מניחים את הפילה ומסביב מסדרים את התוספות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully