- 1. חותכים את קצוות הפילה ומשתמשים בחלקו המרכזי של הפילה להמשך עבודה.
-
- 2. חותכים את הפילה לאורכו (לא עד הסוף) ומשאירים בשר בעובי 1 ס"מ מחובר בקצה.
-
- 3. חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות ומערבבים אותם עם הצנוברים הפיסטוקים העוף הטחון מלח פלפל ואגוז מוסקט.
-
- 4. מבשלים את עלי המנגולד במים רותחים בישול קצר מאוד (דקה אחת) ומקררים אותם מיד במים קרים.
-
- 5. מניחים את עלי המנגולד על קרש חיתוך וממלאים במלית העוף עם הפירות היבשים.
-
- 6. מגלגלים את עלי המנגולד עד לקבלת גליל אחיד בקוטר 1.5 ס"מ ומניחים אותו במרכז הפילה.
-
- 7. מגלגלים את הפילה לצורת גליל וקושרים את הפילה עם חוט "שמשון".
-
- 8. על הפילה יוצקים את היין והפלפל שחור גרוס.
-
- 9. מכניסים את הפילה לתנור חם (חום של 200 מעלות) למשך כ-20 דקות ולכ- 10 דקות נוספות בחום של 170 מעלות.
-
- 10. מוציאים את הפילה וחותכים אותו למנות.
-
- 11. סידור הצלחת: במרכז הצלחת מניחים את הפילה ומסביב מסדרים את התוספות.