- 1. הגזרים: מחלקים את הגזרים ל 2-3 מקטעים בהתאם לגודל הרצוי ומבשלים כ-5 דקות במים רותחים, עד שהם מתרככים מעט. מרוקנים בזהירות בעזרת כלי מאורך לריקון ירקות ומשאירים דופן בעובי של 0.5 ס"מ.
-
- 2. המלית: מערבבים את חומרי המילוי וממלאים את הגזרים.
-
- 3. מבשלים: בסיר שטוח שמים שמן ומשכיבים את הגזרים הממולאים, רצוי בשכבה אחת. מערבבים בקערה קטנה סילאן, עם תבלינים, רכז הרימונים, מיץ הלימון והמרק. יוצקים מעל הגזרים ומניחים מעליהם צלחת שטוחה, כדי למנוע תזוזה בזמן הבישול.
-
- 4. מביאים את הנוזלים בסיר לרתיחה, מעבירים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה או עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. בעזרת כף מידי פעם מזגגים את הגזרים עם הרוטב שבתחתית הסיר.
-
- 5. מגישים: מסדרים את הגזרים על צלחת הגשה יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים מעל מעט אגוזים קצוצים.