יפרא
מנה אהובה מאוד במטבח העירקי, שניתן להכין אותה גם מעלי גפן. מירב בן שושן ושני ירושלמי עם מתכון לעלי מנגולד ממולאים בשר מהתוכנית "רויאל שף".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 מנות:
- 700 גרם צלעות בשר בקר טחון
- 150 גרם שומן כבש חתוך לקוביות
- 2 סלק (1 מגורד והשני חתוך לרצועות דקות)
- 5 בצלים
- 2 חבילות עלי מנגולד
- 1/2כף מלח לימון
- 1/4כוס סוכר
- חצי לימון
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את הבצל ועושים בו חרך עד האמצע. מבשלים במים 15 דקות.
- 2. מנקים את עלי המנגולד מהגזע.
- 3.מכינים את תערובת הבשר: חותכים לקוביות את השומן כבש, מוסיפים את הבשר הטחון, מגרדים את הסלק ומוסיפים מלח לימון וסוכר.
- 5. מגלגלים וממלאים את העלים והבצלים במילוי.
- 6. מסדרים בסיר ומפזרים מעל מקלות של סלק אחד, כפית מלח לימון, 2 כפות סוכר וכוס מים.
- 7. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעה.