מתכונים חמים

יפרא

מנה אהובה מאוד במטבח העירקי, שניתן להכין אותה גם מעלי גפן. מירב בן שושן ושני ירושלמי עם מתכון לעלי מנגולד ממולאים בשר מהתוכנית "רויאל שף".

מתכון מאת: מירב בן שושן ושני ירושלמי, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

רויאל שף

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-5 מנות:
  • 700 גרם צלעות בשר בקר טחון
  • 150 גרם שומן כבש חתוך לקוביות
  • 2 סלק (1 מגורד והשני חתוך לרצועות דקות)
  • 5 בצלים
  • 2 חבילות עלי מנגולד
  • 1/2כף מלח לימון
  • 1/4כוס סוכר
  • חצי לימון

אופן ההכנה

  • 1. מקלפים את הבצל ועושים בו חרך עד האמצע. מבשלים במים 15 דקות.
  • 2. מנקים את עלי המנגולד מהגזע.
  • 3.מכינים את תערובת הבשר: חותכים לקוביות את השומן כבש, מוסיפים את הבשר הטחון, מגרדים את הסלק ומוסיפים מלח לימון וסוכר.
  • 5. מגלגלים וממלאים את העלים והבצלים במילוי.
  • 6. מסדרים בסיר ומפזרים מעל מקלות של סלק אחד, כפית מלח לימון, 2 כפות סוכר וכוס מים.
  • 7. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully