פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מפרום טריפוליטאי

      מתכון של לאה גואטה ממסעדת "גואטה", שמראה מדוע המפרום הטריפוליטאי הוא כה מענג. תפוחי האדמה סופגים את כל טעמיו של הבשר והרוטב, אך שומרים על המילוי מכל משמר.

      112 מדרגים / 3.17 כוכבים

      מנת מפרום של מסעדת גואטה (יח
      מנת מפרום של מסעדת גואטה (יח"צ)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 500 גר' בשר טחון
      • 6 ביצים
      • 3 בצלים
      • 4 תפוחי אדמה
      • צרור פטרוזיליה
      • 1 גזר
      • 1/3 כוס פרורי לחם
      • ½ כוס קמח
      • 3 כפיות רסק עגבניות
      • ½ כפית סוכר
      • שמן זית
      • מלח, פלפל ופפריקה חריפה

      אופן ההכנה

      • 1. קולפים את תפוחי האדמה. פורסים שלושה מהם לפרוסות עבות וחורצים את הפרוסות. משרים כ–10 דקות במי מלח ושוטפים.
      • 2. קוצצים 2 בצלים ואת הפטרוזיליה ומערבבים עם הבשר הטחון בבלנדר. מוסיפים את פרורי הלחם, 3 ביצים ו–2 כפות מים ומערבבים.
      • 3. ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה בתערובת הבשר, מקמחים ומהדקים.
      • 4. טובלים את תפוחי האדמה בבלילה של 3 ביצים טרופות, כפית רסק עגבניות, מלח ופלפל, ומטגנים.
      • 5. קוצצים את הבצל, תפוחי האדמה והגזר שנותרו, מטגנים בסיר נפרד עם 2 כפיות רסק עגבניות, הסוכר וקורט פפריקה חריפה.
      • 6. מעבירים את המפרומים המטוגנים לסיר, יוצקים מעל 2 כוסות מים ומאדים עד להתרככות.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -