מפרום טריפוליטאי
מתכון של לאה גואטה ממסעדת "גואטה", שמראה מדוע המפרום הטריפוליטאי הוא כה מענג. תפוחי האדמה סופגים את כל טעמיו של הבשר והרוטב, אך שומרים על המילוי מכל משמר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3תפוחי אדמה גדולים
- 500גרםבשר טחון בקר
- 3ביצים
- 2בצלים
- 1צרורפטרוזיליה
- ⅓כוספירורי לחם
- 2כפותמים
- מלח
- פלפל שחור
לטיגון
- ⅓כוסקמח
- 3ביצים
- 1כפיתרסק עגבניות
- מעטמלח
- מעטפלפל שחור
- שמן לטיגון
לרוטב
- 1בצל
- 1גזר
- 1תפוח אדמה
- 2כפיותרסק עגבניות
- מעטפפריקה חריפה
- ½כפיתסוכר
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מפרום טריפוליטאי?
- 1קולפים 3 תפוחי האדמה. פורסים לפרוסות עבות וחורצים אותן כמעט עד הסוף, כך שיווצר מעין סנדוויץ'. משרים כ-10 דקות במי מלח ושוטפים.
- 2בינתיים קוצצים 2 בצלים וצרור פטרוזיליה (אפשר במעבד מזון) ומערבבים עם הבשר הטחון. מוסיפים את פרורי הלחם, 3 ביצים ו-2 כפות מים ומערבבים.
- 3ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה בתערובת הבשר, מקמחים ומהדקים.
- 4טובלים את תפוחי האדמה המקומחים בבלילה של 3 ביצים טרופות, כפית רסק עגבניות, מלח ופלפל, ומטגנים בשמן חצי עמוק.
- 5הרוטב: קוצצים את הבצל, תפוח האדמה והגזר ומטגנים בסיר רחב עם מעט שמן זית יחד עם 2 כפיות רסק עגבניות, הסוכר וקורט פפריקה חריפה.
- 6מעבירים את המפרומים המטוגנים לסיר, יוצקים מעל 2 כוסות מים ומבשלים מכוסה עד להתרככות.