- 1. מכינים תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה על אש גבוהה בסיר עם מים עד לכיסוי, עד שהם מתרככים. מסננים. מקלפים ומועכים למחית רכה (פירה).
-
- 2. מכינים את תערובת הבשר: במחבת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
-
- 3. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מקבל גוון בהיר.
-
- 4. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הסלרי, השום והתבלינים. מקררים. מוסיפים חלמון ומערבבים.
-
- 5. הרכבת הבסטיל: לוקחים חופן פירה, משטחים על כף היד, מניחים במרכז מעט מתערובת הבשר וסוגרים בעזרת הידיים את המחית מעל הבשר ליצירת הבסטיל.
-
- 6. במחבת רחבה ועמוקה מחממים את השמן.
-
- 7. בצלחת עמוקה מערבבים את חלבון הביצה, רסק העגבניות והמים.
-
- 8. מגלגלים את הבסטיל בקערה עם קמח, טובלים בתערובת החלבון ומעבירים לשמן החם. מטגנים עד שהבסטילים מאדימים מכל הצדדים.