וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בסטיל

מתכון מושלם למנה ראשונה, לפיקניק, או סתם לאירוח. מרים נעים לוקחת אתכם למחוזות טריפוליטאים משובחים (מתוך הספר "במדבר, ירוחם, דברים" - הוצאת קנטור מטרסו&יצחק).

מתכון מאת: מערכת וואלה

בסטיל מתוך הספר במדבר, ירוחם, דברים.
בסטיל מתוך הספר במדבר, ירוחם, דברים

מצרכים למתכון

  • ל-20-25 יחידות:
  • 8-9 תפוחי אדמה גדולים
  • ¼ כוס שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • ⅓ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ⅓ כוס כוסברה קצוצה
  • ⅓ כוס סלרי קצוץ
  • 1-2 שיני שום
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 1 כפית תבלין קציצות (רצוי ראס אל חנות)
  • ½ כפית קינמון
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 חלמון ביצה
  • לטיגון:
  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • 1 חלבון ביצה
  • ⅓ כפית רסק עגבניות
  • ⅓ כוס מים
  • 1 כוס קמח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה על אש גבוהה בסיר עם מים עד לכיסוי, עד שהם מתרככים. מסננים. מקלפים ומועכים למחית רכה (פירה).
  • 2. מכינים את תערובת הבשר: במחבת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  • 3. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מקבל גוון בהיר.
  • 4. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הסלרי, השום והתבלינים. מקררים. מוסיפים חלמון ומערבבים.
  • 5. הרכבת הבסטיל: לוקחים חופן פירה, משטחים על כף היד, מניחים במרכז מעט מתערובת הבשר וסוגרים בעזרת הידיים את המחית מעל הבשר ליצירת הבסטיל.
  • 6. במחבת רחבה ועמוקה מחממים את השמן.
  • 7. בצלחת עמוקה מערבבים את חלבון הביצה, רסק העגבניות והמים.
  • 8. מגלגלים את הבסטיל בקערה עם קמח, טובלים בתערובת החלבון ומעבירים לשמן החם. מטגנים עד שהבסטילים מאדימים מכל הצדדים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully