פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בסטיל

      מתכון מושלם למנה ראשונה, לפיקניק, או סתם לאירוח. מרים נעים לוקחת אתכם למחוזות טריפוליטאים משובחים (מתוך הספר "במדבר, ירוחם, דברים" - הוצאת קנטור מטרסו&יצחק).

      5 מדרגים / 3.38 כוכבים

      בסטיל מתוך הספר במדבר, ירוחם, דברים (יח
      בסטיל מתוך הספר במדבר, ירוחם, דברים (יח"צ)

      מצרכים

      • ל-20-25 יחידות:
      • 8-9 תפוחי אדמה גדולים
      • ¼ כוס שמן
      • 1 בצל גדול קצוץ דק
      • 500 גרם בשר בקר טחון
      • ⅓ כוס פטרוזיליה קצוצה
      • ⅓ כוס כוסברה קצוצה
      • ⅓ כוס סלרי קצוץ
      • 1-2 שיני שום
      • 1 כפית אבקת מרק עוף
      • 1 כפית תבלין קציצות (רצוי ראס אל חנות)
      • ½ כפית קינמון
      • פלפל שחור לפי הטעם
      • 1 חלמון ביצה
      • לטיגון:
      • שמן לטיגון חצי עמוק
      • 1 חלבון ביצה
      • ⅓ כפית רסק עגבניות
      • ⅓ כוס מים
      • 1 כוס קמח

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה על אש גבוהה בסיר עם מים עד לכיסוי, עד שהם מתרככים. מסננים. מקלפים ומועכים למחית רכה (פירה).
      • 2. מכינים את תערובת הבשר: במחבת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
      • 3. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מקבל גוון בהיר.
      • 4. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הסלרי, השום והתבלינים. מקררים. מוסיפים חלמון ומערבבים.
      • 5. הרכבת הבסטיל: לוקחים חופן פירה, משטחים על כף היד, מניחים במרכז מעט מתערובת הבשר וסוגרים בעזרת הידיים את המחית מעל הבשר ליצירת הבסטיל.
      • 6. במחבת רחבה ועמוקה מחממים את השמן.
      • 7. בצלחת עמוקה מערבבים את חלבון הביצה, רסק העגבניות והמים.
      • 8. מגלגלים את הבסטיל בקערה עם קמח, טובלים בתערובת החלבון ומעבירים לשמן החם. מטגנים עד שהבסטילים מאדימים מכל הצדדים.

      מתכונים נוספים

      בסטיל
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -