- 1. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב. מעבירים למסננת לצינון ולסינון השמן.
-
- 2. מסירים מהפילה גידים, או מבקשים מהקצב לעשות זאת. טוחנים את הבשר השמן פעם אחת. אחר כך טוחנים אותו שוב, הפעם יחד עם הבצל והפילה.
-
- 3. מוסיפים מלח, פלפל, קוניאק ורוטב ברביקיו. מערבבים היטב ומניחים בצד.
-
- 4. הכנת המלית: מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ בערך.
-
- 5. משמנים תבנית קטנה, מפזרים את קוביות הבטטה, ומערבבים במעט שמן. מפזרים את שאר התבלינים, מכסים בנייר אפייה ואוטמים בנייר אלומיניום.
-
- 6. אופים 18 דקות בחום גבוה, ובודקים שהבטטות רכות ומוכנות. אם לא, אופים עוד כמה דקות ללא הכיסוי. מצננים.
-
- 7. הרכבת המנה: באמצעות טבעת (רינג) מכינים 2 קציצות שטוחות, כל אחת במשקל 120 גרם בערך.
-
- 8. משטחים אחת בטבעת, כמו שמכינים קלתית לפאי, ומניחים עליה 3 כפות מלית בטטה. סוגרים ומהדקים היטב באמצעות הקציצה השנייה. מצננים במקרר לפחות חצי שעה.
-
- 9. מומלץ לצרוב את ההמבורגר הממולא במחבת, לפני שמעבירים לצלייה בגריל, ולא לשכוח שהבשר הטחון מוכן מהר מאוד.
-
- 10. להגשה: במסעדות שלנו מגישים את המנה עם שעועית ירוקה מוקפצת, בצל ירוק ועגבניות בגריל.