המבורגר ממולא בבטטה
השף צחי בוקששתר מתעסק כל היום בבשר ובהמבורגרים, כך שמה הפלא שהוא מצליח בכל פעם להמציא את ההמבורגר מחדש? קבלו מתכון מקורי במיוחד להמבורגר הממולא בבטטה.
מצרכים
- ל-6 המבורגרים:
- 1250 גרם פילה בקר טרי
- 250 גרם בשר שמן משובח, רצוי מכסה אנטרקוט
- 1 בצל קצוץ
- 1 כף שמן תירס, או שמן אגוזים
- 1/3 כפית מלח
- 1/3 כפית פלפל שחור גרוס דק
- ¼ כפית קוניאק משובח
- ½ כפית רוטב ברביקיו
- למלית הבטטה:
- 2 בטטות גדולות
- כף שמן אגוזים או שמן זית
- כפית שטוחה עלי טימין
- ½ כפית מלח גס
- ½ כפית סוכר חום
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב. מעבירים למסננת לצינון ולסינון השמן.
- 2. מסירים מהפילה גידים, או מבקשים מהקצב לעשות זאת. טוחנים את הבשר השמן פעם אחת. אחר כך טוחנים אותו שוב, הפעם יחד עם הבצל והפילה.
- 3. מוסיפים מלח, פלפל, קוניאק ורוטב ברביקיו. מערבבים היטב ומניחים בצד.
- 4. הכנת המלית: מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ בערך.
- 5. משמנים תבנית קטנה, מפזרים את קוביות הבטטה, ומערבבים במעט שמן. מפזרים את שאר התבלינים, מכסים בנייר אפייה ואוטמים בנייר אלומיניום.
- 6. אופים 18 דקות בחום גבוה, ובודקים שהבטטות רכות ומוכנות. אם לא, אופים עוד כמה דקות ללא הכיסוי. מצננים.
- 7. הרכבת המנה: באמצעות טבעת (רינג) מכינים 2 קציצות שטוחות, כל אחת במשקל 120 גרם בערך.
- 8. משטחים אחת בטבעת, כמו שמכינים קלתית לפאי, ומניחים עליה 3 כפות מלית בטטה. סוגרים ומהדקים היטב באמצעות הקציצה השנייה. מצננים במקרר לפחות חצי שעה.
- 9. מומלץ לצרוב את ההמבורגר הממולא במחבת, לפני שמעבירים לצלייה בגריל, ולא לשכוח שהבשר הטחון מוכן מהר מאוד.
- 10. להגשה: במסעדות שלנו מגישים את המנה עם שעועית ירוקה מוקפצת, בצל ירוק ועגבניות בגריל.